İngilizler duyurdu: Türkiye'ye 1,4 milyar dolar aktardılar

Mayıs seçimlerinden sonra ekonomide yeni adımların atılmasıyla kurumsal yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artmaya başladı. Yatırımcılar haziran ayının başından bu yana Türkiye hisse senedi piyasasına yaklaşık 1,4 milyar dolar aktardı

GİRİŞ 07.09.2023 11:42 GÜNCELLEME 07.09.2023 17:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisi, mayıs seçimlerinden sonra yeni dönemin kapılarını araladı.

Ekonominin 3 yıllık hedef ve politikalarını içinde barındıran Orta Vadeli Program'ın (OVP) ayrıntıları açıklandı.

İngiltere merkezli Financial Times, ekonomik canlanmanın yabancı yatırımcıları geri çektiğini yazdı.

FON YÖNETİCİLERİNİN DİKKATİ TÜRKİYE'DE

Haberde, yurt dışı fonların Türkiye'de "suları test etmeye istekli" olduğuna dikkat çekildi.

Ankara'nın ekonomi politikasındaki revizyonun, son yıllarda ülkeyi terk eden fon yöneticilerinin ilgisini çektiği, yabancı yatırımcıların Türk hisse senetlerine ve tahvillerine yöneldiği belirtildi.

İNGİLTERE, AVRUPA, ABD VE ORTA DOĞU...

Son aylarda uluslararası yatırımcıların Türk sermaye piyasalarına olan ilgisinde gözle görülür ve olumlu bir değişim olduğu hatırlatılarak şöyle denildi:

İngiltere, Avrupa, ABD ve Orta Doğu'dan gelen talebin, bir yatırım destinasyonu olarak Türkiye'ye yeniden odaklanması nedeniyle ilgi oldukça geniş. Yurt dışı yatırımcılar haziran ayının başından bu yana Türkiye hisse senedi piyasasına yaklaşık 1,4 milyar dolar aktardı.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE İLGİ ARTTI

Bu yılki anlaşmaların çoğunun büyük ölçüde Türk perakende yatırımcılarına dayandığı notu paylaşıldı.

Uzman görüşlerine yer verilen haberde, "Alınan kararlarla artık kaliteli kurumsal yabancı yatırımcılar Türkiye ekonomisine daha fazla ilgi gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

ERKAN FİYAT İSTİKRARI VAADİNDE CİDDİ

Hafize Gaye Erkan öncülüğündeki Merkez Bankası'nın son dönemde attığı adımlara ilişkin, "Haziran ayında atanan Erkan, fiyat istikrarını yeniden tesis etme vaadinde ciddi." denildi.

ERDOĞAN'IN SÖZÜYLE DAHA DA GÜÇLENDİ

Haberin devamında şu görüşler aktarıldı:

Türkiye'nin yeni ekonomik planına sadık kalacağına ilişkin umutlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonla mücadelede 'sıkı para politikası' uygulama sözü vermesiyle daha da güçlendi.

TÜRK FİNANSAL VARLIKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR

Yeni dönemde daha geniş bir yatırımcı grubunun Türk finansal varlıklarını düşündüğü kaydedildi.

Yatırımcıların, önde gelen isimlerin ve ihracatçıların ötesinde, listelenen daha geniş bir Türk müşteri yelpazesine yatırım yapmak istediğine işaret edildi.

KAYNAK: ENSONHABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Yüksek faize ve balon borsaya geliyorlar. Borsadakiler dikkat etsin para kaptırmasın. Balonu istedikleri zaman patlacaklar. Yüklü miktarla gelip daha yüklü bir miktarla çíkış yapacaklar.
    Cevapla
  • YasinBaba 7 ay önce Şikayet Et
    borsa helal mi resmen kumar bu
    Cevapla
  • M.i 7 ay önce Şikayet Et
    Hayır hayır Hayır arkadaş sömürü aletleri yatırım gibi gösteriliyor ne alaka bu kesinlikle elimizdeki ekmek küçülecek yanlış bunu herkes biliyor geciçi suni çareler yerine sabırla uzun kalıcı milli tedbirler alalım
    Cevapla
  • heval 7 ay önce Şikayet Et
    vur kaç yapıyorlar ciddi önlemler alınmalı
    Cevapla
  • deli dumrul 7 ay önce Şikayet Et
    ne ingiliz ne abd kurumlarına acımayın mutlaka finans kurumları batırılmalı. bank of iş yatırım citi ykb ülkeme devletime küçük yatırımcıya herdaim hainlik yaptılar vurgun yaptılar. devlet Bistte özel fon ekibi kurum bu hain kurumları mutlaka zarar ettirmeli. ticari savaş finansal savaş bu. her hainliği yaptılar bize bunlar. acıma yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle