Bakan Kacır’dan gençlere vergisiz telefon açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlere vergisiz telefon vaadiyle ilgili "Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak" dedi.

GİRİŞ 06.09.2023 11:37 GÜNCELLEME 06.09.2023 11:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dün  Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Kacır, açıklamalarında şunları kaydetti:

"İZMİR'DE YENİ BİR REKORA İMZA ATARIZ"

(TEKNOFEST) Ankara'nın en büyük etkinliğini gerçekleştirmiş olduk aslında. Malum 940 binden fazla katılım oldu bir milyona yakın pazar günü yoğun yağış olduğu için daha üst bir rakama ulaşılmamış oldu ama Ankara'nın Ankara tarihinin en büyük etkinliği oldu.

Şimdi 27 Eylül'de de İzmir'de bu yılın son TEKNOFEST'i. 2023’te üç büyük şehrimizde yapacağız demiştik. Tabii biz çok mutluyuz yani hem gençlerin hem tüm yaş gruplarından toplumun bu işe bu kadar sahip çıkması milli teknolojinin sahibi olarak kendisini hissetmesi ve bu duygularla oraya gelmesi bizi çok mutlu ediyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın her yıl olduğu gibi bizimle beraber olması şampiyonlarımıza ödülünü vermesi Türk Devleti'nin bu meseleye ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bugün Kabine toplantısında da şöyle bir baktım. Zannediyorum on dört bakanımız TEKNOFEST'e katılmıştı. Yani bakanların da herhalde en fazla ilgi gösterdiği katıldığı organizasyon olmuş oldu. Cumhurbaşkanımız da aynı şekilde.

Bakalım inşallah İzmir'de de yeni bir rekora imza atarız.

'NORMALDE 5 YILLIK BİR DÖNEMİMİZ VAR'

Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu, üniversite öğrencilerine verilecek internet ve cep telefonu desteğine ilişkin de bilgi verdi.

Kacır, "Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak" ifadesini kullandı.

Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Türkiye, genç bir ülke, yaş ortalamamız 33. Örgün eğitimde, üniversitelerde milyonlarca öğrenci var. Bütün bu gençlere bizim verdiğimiz bir takım sözler var. Bizim bu sözleri adım adım tutmak gibi bir gayemiz var. Yani henüz seçimin üzerinden bir kaç ay geçti ama Sayın Cumhurbaşkanımız bir an evvel verdiğimiz bütün sözleri tutmak konusunda da ilgilileri, bizleri talimatlandırıyor. Normalde 5 yıllık bir dönemimiz var ama ertelemek değil gayemiz. Bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz."

RUSYA'YA İLİŞKİLER ARTACAK

Kacır, Erdoğan'ın Rusya temasları kapsamında bu ülkeyle sanayi ve teknoloji alanında bir işbirliği olup olmayacağına yönelik soruyu da yanıtladı.

Kacır şunları ifade etti:

"Rus iş insanlarının Türkiye'de önemli yatırımları var. Sanayi sektöründe de önemli yatırımları var. O yatırımları devam edecek. Biz de pek çok ülkede olduğu gibi onları teşvik etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Rusya'dan Türkiye'ye çok yoğun yatırım ilgisi var. Bazı alanlarda Rusya ile daha stratejik işbirlikleri de mümkün. Karşılıklı kabiliyetlerimizin güçlü olduğu alanlarda işbirliğini de arttırmak istiyoruz."

Kacır, savunma sanayi alanında da bazı görüşmeler yapıldığına işaret ederek, halihazırda hava savunma sistemlerinin Rusya'dan temin edildiğini söyledi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • seldur 7 ay önce Şikayet Et
    Seçime 5 yıl var fakat yerel seçime 7 ay var
    Cevapla
  • Bozok 7 ay önce Şikayet Et
    Rekoru kişi başına düşen milli gelirle kırın, refah seviyesi, eğitim kalitesiyle rekor kırın. Rekoru az végiyle kırın ötv ile değil.
    Cevapla
  • Torbacı Hamdi 7 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakan... Lütfen reise söyleyin, ulufelerden biz de pay istiyoruz...
    Cevapla
  • Kamil 7 ay önce Şikayet Et
    TOGG da yapıldığı gibi Şirketler ve Holdinglerin kaynak , sermaye ve güç birliği ile Milli Çip Giga factory inşa etmeliyiz . Huawei Kirin işlemcilerden daha iyisini üretebiliriz .
    Cevapla
  • adem karaburç 7 ay önce Şikayet Et
    antalyada teknofest ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz acaba üstelik burası bir turistlik bir yerdir en azından yabıncılara tektolojimizle bir gövde gösterisi olurdu.
    Cevapla
  • yavuz 7 ay önce Şikayet Et
    exspo tam bunun için biçilmiş kaftan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle