Tezgahlarda balık bolluğu: 'Fiyatlar yarı yarıya düştü'

Denizlerde balık sezonu hareketliliği başladı. Balıkçılar, fiyatların yaz aylarına göre yarı yarıya düştüğünü belirtiyor.

GİRİŞ 06.09.2023 10:34 GÜNCELLEME 06.09.2023 10:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Denizlerde balık sezonu hareketliliği başladı. Ege Bölgesi ve İzmir'in önemli balıkçılık merkezlerinden biri olan Foça ilçesindeki balıkçılar, Sezonun bol balık çeşidi ile başladığını ve fiyatların yaz mevsimine göre yarı yarıya düştüğünü ve tezgahlarda en çok satılan, bolluk yaşanan balık çeşidinin hamsi ve sardalya olduğunu belirttiler.

1 Eylül'de sona eren balık avı yasağıyla gırgır ve trol ile avcılık yapılan teknelerle açılan Foçalı balıkçılar denizin bereketiyle limana döndüler. İzmir Balık Hali'ne giden balıklar ve Foça Balık Hali'ne getirilen balıklarla tezgahlar doldu taştı. Bölgeye has lezzetiyle ünlü olan balıklar sardalya, barbun, tekir, levrek, çipura, mercan, tavuk balığı, kefal, topan kefal, gibi balıklar ile açık denizden gelen diğer çeşit deniz ürünleriyle Foça Balık Halinde adeta görsel şölen yaşanmaya başladı. Foça'da yaşayanlar ve tatilini ilçede geçirenler fiyatlar biraz yüksek olsa da balık çeşitliliğinden memnunlar.

Halde balık satışı yapan Nejat Elgün, “Balık sezonumuza başladık. Barbunumuz, sardalyamız çoğaldı. Hamsimiz keza boyut olarak gayet güzel, geçen seneki gibi ufak değil. Denizlerimizle biraz ilgilenildiği zaman bazı balıkların boyutları, gramajlarının olumlu yönde değiştiğini görmüş oluyoruz" dedi. Elgün; hamsinin kilosunun 70-100 lira arasında, deniz levreğinin kilosunun 300-350 lira arasında, çiftlik levreklerinin kilosunun 140-170 lira arasında, deniz çipuranın kilosunun 300-400 lira arasında olduğunu kaydetti.

"DENİZANASI İSTİLASI TOPAN KEFAL BALIĞI AVLAMAYI ZORLAŞTIRIYOR"

Halde balık satışı yapan başka bir esnaf Menderes Gün, “Şu ara hamsi ve sardalya bollaştı, herkesin bütçesine uygun fiyatta. Levrek fiyatları boyuna ve kilosuna göre değişiyor, balık çeşitlerimiz bol. Deniz çipurası, çim çim karides, topan kefal var. Son dönemde körfezde oluşan deniz anası istilasından dolayı balıkçılar topan kefal balığı avlanmakta zorlanıyor. Balıkçılar denizanasından dolayı istedikleri gibi çalışamıyorlar" diye konuştu.

"BOL MİKTARDA BALIK VAR, FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ"

Foça balık halinde balıkçı Murat Küçükdurgun, “Sezon açıldı, bol miktarda balığımız var, fiyatlar yarı yarıya düştü. Barbunun kilosu 500 liradan 250 lira civarına düştü, Karides 200 liradan 100 liraya, kaya barbun balığı bin liradan 400 liraya, deniz levrekleri 600 liradan 300 liraya, çipuralar 200, kaya levrekleri 200 liraya kadar düştü. Hamsi ve sardalye bol miktarda var, onlarda 100'er liradan satışta. “dedi

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • malatya balabanlı 7 ay önce Şikayet Et
    Yahu daha sezon yeni açılıyor biraz sabır . Bol ucuz balık biraz zor gibi geliyor hayırlısı bakalım
    Cevapla
  • HHH 7 ay önce Şikayet Et
    Hamsiyi tekneden 10tlye alıp 100 tlye satmak ucuz mu? bu moderen fırsatçılık hırsızlıktır daha fazlasına terbiyem el vermiyor yazmaya.
    Cevapla
  • Fatih 7 ay önce Şikayet Et
    Hangi kayık yada tekne 10 liradan veriyor ben 1 ton alacağım o teknede çalışanı var mazotu var niye bilmeden salliyorsun bende bir denizcigim bende balık tutuyorum ama 80 liradan mezgiti veriyorum işi bilmeden ortalığı karıştırma
    Cevapla
  • Hasan 7 ay önce Şikayet Et
    daha eylülün başındayız sezon yeni açıldı her zaman ilk zamanlar pahalı olur zaten haberde yaza göre ucuzladı diyor. bu yorum yapanlarda ya akıl yok yada dertleri başka....
    Cevapla
  • Kenan Koç 7 ay önce Şikayet Et
    koşun koşun bitmeden alın
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Şaşırdım kaldım gerçekten. Cok ucuzmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle