TL'nin reel değeri ağustosta yüzde 7,8 arttı

Türk Lirası reel döviz kuru endeksi ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 7,8 artış gösterdi.

GİRİŞ 05.09.2023 15:16 GÜNCELLEME 05.09.2023 15:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan verilere göre, reel efektif döviz kuru endeksi TÜFE bazında 52,50 puan olarak hesaplandı.

TÜFE bazlı reel döviz kuru endeksi Temmuz ayında 48,82 puandan 48,70 puana revize edildi.

ÜFE bazlı reel efektif döviz kuru 85,69 puan oldu

Yİ-ÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi Ağustos ayında 85,69 puan oldu. Bir önceki ayın endeksi 81,44 puandan 81,50 puana revize oldu.

Gelişmekte olan ülkeler bazlı reel efektif endeksi 39,60 puandan 42,56 puana, gelişmiş ülkeler bazlı reel efektif endeksi 55,77 puandan 60,31 puana geldi.

Nominal efektif döviz kuru, Türkiye’nin dış ticaretinde önemli paya sahip ülkelerin para birimlerinden oluşan sepete göre, Türk Lirası (TL)’nın ağırlıklı ortalama değeri olarak hesaplanıyor.

Reel efektif kurun artışı Türk Lirası'nın değer kazandığını, diğer bir anlatımla Türk mallarının yabancı mallar cinsinden fiyatının arttığını gösteriyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 5
  • Mizah 7 ay önce Şikayet Et
    Mesela son iki yılda , veya başkanın faiz düşünce enflasyon düşer saçmalığından sonra ne kadar değer kaybetti Allah için bir yazsanıza. Ne kadar fakirleştiğimiz belli olsun.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Neye göre kime göre
    Cevapla
  • vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    vallahi ben pek anlayamadım
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    bize hiç bir faydası yok akaryakıta sonrada herşeye hergün zam geliyor.
    Cevapla
  • Vahim 7 ay önce Şikayet Et
    Artar gibi oldu sonra aynı oldu...Yapay şeyler gelir geçer.
    Cevapla