Balık fiyatları düşüşe geçti

Ülke genelinde Marmara, Ege ve Karadeniz'de balık avı yasağının kalkmasıyla ilk balıklar tezgahtaki yerlerini aldı. Yasağın kalkmasıyla fiyatlar da geriledi.

GİRİŞ 05.09.2023 09:57 GÜNCELLEME 05.09.2023 16:16
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Yurt genelinde Nisan ayında başlayarak, Eylül ayına kadar süren Balık avı yasağının 1 Eylül itibariyle kaldırılmasının ardından tezgahlara gelen balıklar ucuzladı. Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde kurulan semt pazarında satışı yapılan balıklara ilgi yoğun oldu. Balıkçı Ali Akkurt, alıkların erişkinliğe ulaşmadan tutulmaması gerektiğine dikkat çekerek; "İstavritler çok küçük olduğu için tezgahımıza getirmedik. Küçük balıklar tutulmazsa iyi olur. Sardalya var, uskumru var. Fiyatlar şuan normal. Bir hafta evvel sardalyanın kilosu 300 liraydı. Şimdi 100 lira yani. Uskumru balığı 500 liraydı, şimdi 100 lira. Fiyatlar böyle kalır" dedi.

Tezgahtan alışveriş yapan Fahri Bey ise, "Sezonun açılmasından mutluyuz ama çeşitlerin çoğalması daha da iyi olur. Şu an çeşitler pek bol değil, kısıtlı. Çeşitler çoğalırsa, fiyatlar gayet makul. İnşallah önümüzdeki günlerde çeşitler çoğalır. İstavrit ve hamsinin boyutlar çok küçük. Bunun Sahil Güvenlik tarafından özellikle denetlenmesi ve küçük balıkları tutanlara büyük yaptırımlar uygulanması gerekmekte. Eğer bu yapılmazsa önümüzdeki yıllarda balık yiyemeyiz" dedi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • realist 7 ay önce Şikayet Et
    Yalannnn düşüş değil uçuşşşşş
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Fiyatı düşen balıklar satamamışlar ellerinde kalan kokmuş balıklardır bumillete yazık ediyorlar birkaçtane çabulcu
    Cevapla
  • garip 7 ay önce Şikayet Et
    hayye misin nesin neden beddua ediyosun adam çalıştırmak bedava mi tekne su mu yakıyor boş boş konuşup yer işgal etme bence kaybol buradan
    Cevapla
  • yorgun 7 ay önce Şikayet Et
    ne güzel 100tl
    Cevapla
  • Hayye'alel Felah 7 ay önce Şikayet Et
    denizden çıkan balığa bile fahiş fiyat Allah teknelerinizi batırsın da bidaha çıkamayın.
    Cevapla
  • Memola 7 ay önce Şikayet Et
    Balıkcınin kabahati ne mazot parasınin yanında ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle