Isparta elması coğrafi işaretle tescillendi

Isparta elması, 3 yıl önce yapılan başvurunun kabul edilmesiyle birlikte coğrafi işaret tesciliyle koruma altına alındı.

GİRİŞ 04.09.2023 18:37 GÜNCELLEME 05.09.2023 11:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Isparta Ticaret Borsasınca Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusu yapılan Isparta elmasının tescil süreci tamamlandı.

COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ

Eğirdir, Gelendost ve Senirkent ilçelerinde yetiştirilen Isparta elması, 3 yıl önceki başvuru sonucu coğrafi işaretle tescillendi.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, gazetecilere, Isparta ekonomisine katkı sağlayan en önemli ürünün elma olduğunu söyledi.

ADINA 6 DİLDE FİLM ÇEKİLDİ

Isparta elmasının rengi, tadı ve şekliyle her zaman ön plana çıktığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Isparta Ticaret Borsası olarak elmamızın bu özelliklerini koruma altına almak ve pazar payımızı artırmak için çalışmalarımıza 2020'de başladık. 2020 yılında coğrafi işaret başvurumuzu yapmıştık zorlu bir süreç sonucunda 2023 Ağustos sonunda elma coğrafi şartımızı aldık ve Isparta elması adı altında elmamız koruma altına alındı. Tabii ki bu süreçten sonra pazar payımızı artırmak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öncelikle hazırlattığımız 6 dilde Isparta Elması filmi var, onu dünyada birçok noktaya ulaştırdık. Diğer tanıtım faaliyetleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu uzun bir süreç, pazar payımızı artırabilmek adına birçok ülkenin ticaret müşavirleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bunu da başarırsak Isparta elması hak ettiği değerini almış olacaktır."

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • yaşlı kurt 7 ay önce Şikayet Et
    amasya elmasımı kaldı
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    elma denildiği zaman akla gelen tek şehir Amasyadır
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 7 ay önce Şikayet Et
    Bırakın bu işleri, Isparta elması starking elmasıdır her yerde aynıdır, madde 2 bu memleketin her yerinde 10 numara elma yetişir boşuna yok şura bura deyip meyvenin bile milliyetçiliğini yapmayın.
    Cevapla
  • Ksm 7 ay önce Şikayet Et
    Taşı toprağı mübarek ısparta yerin bambaşka
    Cevapla
  • abdulkadir 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ve Avrupanın en büyük elma bahçesi Karamanda onu da ayrıca belirteyim. Tam 30000 binnton elma var bahçede ortalama msşallah
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Eğirdirdedir sayın karamanlılar ;)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle