Bakan Şimşek'ten Dünya Bankası açıklaması: Verdiği destek önemli

Dünya Bankası deprem bölgesi için 1 milyar dolar değerinde finansman sağladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bölgenin eski günlerine hızla dönmesi için seferber olmaya devam edeceğiz." dedi.

Bakan Şimşek'ten Dünya Bankası açıklaması: Verdiği destek önemli
Bakan Şimşek'ten Dünya Bankası açıklaması: Verdiği destek önemli
GİRİŞ 01.09.2023 16:30 GÜNCELLEME 01.09.2023 21:17
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgilere göre, Dünya Bankasından "Türkiye Deprem Sonrası İyileşme ve Yeniden İmar Projesi" kapsamında sağlanacak 1 milyar dolar karşılığı 910,5 milyon avro tutarındaki kredinin kullanılmasına ilişkin anlaşma bugün itibarıyla imzalandı.

Kredinin 296,5 milyon dolarlık kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 252,2 milyon dolarlık kısmı Sağlık Bakanlığı ve 388,3 milyon dolarlık kısmı İller Bankası (İLBANK) projelerinde kullanılacak.

Kredi, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tahsisli, İLBANK'a ise deprem sonrası çıkarılan kanunla karşılıksız tahsisle sağlanacak. Kredi, 5 yılı geri ödemesiz toplam 18 yıl vadeli olup, faiz oranı Euribor+74 bp olarak belirlendi.

"SEFERBER OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Asrın felaketinin yaşandığı bu dönemde Dünya Bankasının deprem bölgesinin yeniden imarı için verdiği destek son derece önemli. Hem uluslararası çevrelerin hem de kendi kaynaklarımızın verdiği destek ve imkanlarla bölgenin eski günlerine hızla dönmesi için var gücümüzle çalışmaya, seferber olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Faizler çok yükseltildi, nasıl olacak
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    imf demiyor dunya bankasi bu
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    fetö trolü hemen yorum yapmış
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    gözünüz aydın doymak bilmeyen türk halkı gezi olayları 15 temmuz orman yangınları sel felaketi en son 11 ilde deprem rusya ukranya savaşı tüm dünyayı etkiledi ekonomi allak bullak olmuş bizim millet boğazın derdine lüks hayatın derdine düşünce işte böyle İMF YE muhtaç ettiniz spnunda GÖZÜNÜZ AYDIN OLSUN ZEVKİNE DÜŞKÜN TÜRK HALKI
    Cevapla
  • cevdet 8 ay önce Şikayet Et
    ARAPLAR biraz borç versin deprem bölgesinin yeniden yapılması için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle