BİM üst yönetiminde değişim

BİM’in Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Latif Topbaş görevini Mahmud Muhammed Topbaş’a devretti.

BİM üst yönetiminde değişim
BİM üst yönetiminde değişim
GİRİŞ 01.09.2023 09:30 GÜNCELLEME 01.09.2023 09:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

BİM’in Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Latif Topbaş görevini Mahmud Muhammed Topbaş’a devretti. 1 Eylül 2023 itibariyle BİM’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mahmud Muhammed Topbaş oldu. Şirkette uzun süredir İcra Kurulu Üyesi ve COO olarak görev yapan Galip Aykaç bu görevlerinden ayrılarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Yönetim Kurulu toplantısında ayrıca şirketteki mevcut İcra Kurulu yapısı sona erdirilerek “Chief Executive Officer” (CEO) pozisyonunun oluşturulmasına karar verildi. 2005 yılından bu yana şirkette CFO ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Haluk Dortluoğlu’nun CEO olarak atanmasına karar verildi.

MAHMUD MUHAMMED TOPBAŞ

Mahmud Muhammed Topbaş, iş hayatına 1995 yılında MKS Marmara Entegre Kimya Sanayi A.Ş. firmasında yönetici olarak adım attı.

MAHMUD MUHAMMED TOPBAŞ

Daha sonra bir bilgi teknolojileri (IT) girişimi olan Pro-Line Bilişim Sistemleri ve Ticaret A.Ş. firmasının kuruluşunda büyük ortak olarak bulundu, devamında E-bebek firmasına ortak oldu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü, Avansas Ofis Malzemeleri Ticaret A.Ş. firmasında ise Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. Ayrıca, Evidea Mağazacılık A.Ş. firmasının kuruluşunda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Topbaş halen bu görevini sürdürmektedir. Muhammed Topbaş evli ve 3 çocuk babasıdır.

HALUK DORTLUOĞLU

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Haluk Dortluoğlu, devamında Harvard Business School’un ileri yöneticilik programını (AMP) tamamladı.

HALUK DORTLUOĞLU

Dortluoğlu, bağımsız denetim kuruluşları Arthur Andersen ve Ernst&Young’da sekiz yıl görev yaptıktan sonra, 2003 yılında Türk Hava Yolları Muhasebe Direktörlüğü görevini üstlendi.

BİM’in 2005’ten bu yana Finans Direktörü (CFO) ve 2010’dan bu yana ise İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Dortluoğlu, eş zamanlı olarak 2015’te hizmete giren FİLE Marketleri’ni kurdu. Dortluoğlu kuruluşundan bu yana FİLE İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Dortluoğlu bu görevlerine ek olarak 2021 yılından beri, Fas’ta faaliyet gösteren BIM MAROC’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ve 2019 yılından beri FLO Mağazacılık’ın Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yürütmektedir. Haluk Dortluoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Bim yöneticileri dünyada cenneti yaşayın millete ve kiralamış olduğunuz dükkan sahiplerine cehennemi yaşatın ahirette hesap çok ağır olacak
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Biz bu ülkenin temel taşlarıyız, diyen şahısın sesi çıkmıyor neden acaba?
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    isimlerinizden utanın kan emici sülükler... alçak hırsızlar... herşeyi siz başlattız. sürünerek geberin..
    Cevapla
  • doğruları konuşan 8 ay önce Şikayet Et
    Zorla mı alışveriş yaptırıyorlar sana? Mahalle bakallına git.
    Cevapla
  • Münekkid 8 ay önce Şikayet Et
    Hiçbir olumsuz hareket başlatmadılar. Ezbere konuşuyorsunuz. Tam aksine fiyatları arttırmaya zorlandılar, dolaylı yollarla...İftira haramdır.
    Cevapla
  • Ulu hakan 8 ay önce Şikayet Et
    Amerikan köpekleri vatan hayinleri
    Cevapla
  • Ceiko 8 ay önce Şikayet Et
    Hırsızlar Allahın laneti üzerinize olsun fakir fukaranın kanını sülük gibi emiyorsunuz isimlerinizi değiştirin moiz vs .gibi isimler alın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle