Cevdet Yılmaz'dan büyüme mesajı

Cevdet Yılmaz "Bir taraftan enflasyonla mücadele politikalarımız devam ederken diğer taraftan, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı bir yaklaşımla büyümenin kalitesini destekleyici tedbirleri almaya devam edeceğiz" dedi

Cevdet Yılmaz'dan büyüme mesajı
Cevdet Yılmaz'dan büyüme mesajı
GİRİŞ 01.09.2023 09:09 GÜNCELLEME 01.09.2023 09:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin yalnızca bölgeyi değil, ülke genelinde ihracat ağırlıklı olarak ekonomik ve ticari faaliyeti olumsuz etkilediğini hatırlatan Yılmaz, buna rağmen alınan hızlı ve etkin önlemlerle 2023 yılının ikinci çeyreğinde ekonomik aktivitenin hızlı bir toparlanma gösterdiğini ve Türkiye ekonomisinin yüzde 3,8 oranında büyüdüğünü bildirdi.

Yılmaz, açıklanan ikinci çeyrek verilerinin, yıl genelinde yatırımların daha öne çıktığı bir kompozisyona işaret ettiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • vatan sevdalısı 7 ay önce Şikayet Et
    Emekli ölsün dimi cevdet bey Hala duymuyorsun emekliyi Bahçeli size söyledi kulak arkası ettiniz Ama size söyliyim emekli size öyle bi ayar verecekki göreceksiniz
    Cevapla
  • Ali Eren 7 ay önce Şikayet Et
    İnsanımızın yaşam kalitesini arttırıcı tedbirler alın.Alım gücü her geçen gün düşüyor.200 tl pul oldu olacak .200 tl ye sac sakal trası olacak yer zor bulunuyor.
    Cevapla