Bakan Şimşek'ten Merkez Bankası ve döviz kuru açıklaması! Net konuştu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile kura müdahale ettiği iddiasına cevap verdi. Şimşek, "İddialar gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Bakan Şimşek'ten Merkez Bankası ve döviz kuru açıklaması! Net konuştu!
Bakan Şimşek'ten Merkez Bankası ve döviz kuru açıklaması! Net konuştu!
GİRİŞ 31.08.2023 20:12 GÜNCELLEME 31.08.2023 20:12
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Merkez Bankası'nın döviz kuruna müdahale ettiği iddialarına cevap verdi.

Bakan Şimşek'ten son dakika Merkez Bankası ve döviz kuru açıklaması! Net konuştu!

'REZERV SATIŞI İLE KURA MÜDAHALE İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR'

Bakan Şimşek, "Merkez Bankası’nın seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile kura müdahale ettiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Şimşek, sermaye piyasalarını ve Türk lirası enstrümanlarını geliştirmek ve cazip kılmak adına çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Şimşek, "Zaman içinde bütün sorunların üstesinden geleceğiz" mesajını paylaştı.

Bakan Şimşek'ten son dakika Merkez Bankası ve döviz kuru açıklaması! Net konuştu!

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Faiz
    Cevapla
  • Enişte 8 ay önce Şikayet Et
    Peki neyi yansıtmaktadır ???
    Cevapla
  • ekrem 8 ay önce Şikayet Et
    paramın değerini korumak için dolar alıyorum diyerek , aslında değerini kendi kendimize düşürüp , kontrolsüz fiyat artışlarına sebep oluyoruz. Dolar briktirmeyerek de paramızın değerini ve alım gücünü koruyabiliriz.
    Cevapla
  • Kamil 8 ay önce Şikayet Et
    Yüksek ekonomik $ girdi sağlayacak Mega Projeleri , Malezya - ASEAN ve Körfez Arap Sermaye'sine yaptırmalıyız . Ovaköy - Basra FAW limanı arası Kalkınma Yolu Projesi bunlardan biridir . Hint Okyanusu Konteyner Gemi taşımacılığı ticaret gelirinin Türkiye'ye akmasını mümkün kılacaktır .
    Cevapla
  • Yolcu 8 ay önce Şikayet Et
    Önce merkez Bankası tamamen Bizim kontulumuzde olması lazım
    Cevapla
  • Yavuz Özmen 8 ay önce Şikayet Et
    1923 de İngilizleri mermi atmadan gönderdik diye hava atan İnönücülere gelsin. Merkez bankası, tüsiad, MEB ve Medyayı ele aldılar. Yolcu kardeşim doğru demiş. Merkez bankası elimizde değil tam olarak! Nokta
    Cevapla
  • Murat 8 ay önce Şikayet Et
    Edep ya hu,söz dinlemeyeni görevden aldınız,daha ne kadar kontrolünüzde olacak. Tapu devri mi yapılsın üstünüze.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle