Zam kararı sonrası Memur-Sen'den ilk açıklama

Memur-Sen Başkanı Yalçın: Enflasyon farkı toplu sözleşme kazanımıdır, müjde gibi ifade edilemez. Refah payı alamadık. Enflasyon farkıyla birlikte Ocak'ta en düşük aylık 30 bin TL'ye gelecek.

GİRİŞ 31.08.2023 14:17 GÜNCELLEME 31.08.2023 15:21
Bu Habere 408 Yorum Yapılmış

Hakem heyetinden memur ve memur emeklisi için 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam kararı çıktı.

"REFAH YAPI ALAMADIK"

Karar sonrası açıklama yapan Memur-Sen Başkanı Ali  Yalçın, "Enflasyon farkı toplu sözleşme kazanımıdır, müjde gibi ifade edilemez. Refah payı alamadık. Toplu sözleşme sistemetiğinde hakem kurulu farkı beklenti doğurmuyor. Üzerine anlaştığımız konularda bir tartışma alanı yaratılmadı. Engellilerin kamu konutlarından yaralanma süresi 5 yıldan 6 yıla çıktı. En düşük devlet memuru maaşının 20 bin 350 TL'de kaldığını belirtmiştik. Enflasyon farkıyla birlikte Ocak ayında en düşün aylık 30 bin TL'ye gelecek. Heyette toplu sözleşme süreci boş geçirilmiş bir yaklaşım söz konusu. Zamda yüzde 33'ün üzerini konuşmalıydık." dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 408
  • Kisi 8 ay önce Şikayet Et
    Kamu devlet memurları özel sektöre verilsin.özelleştirilsin.
    Cevapla
  • Şahıs 8 ay önce Şikayet Et
    Ne yiyor, ne içiyorsun. Düşünceye bak. Dam Üstünde Saksağan Vur Beline Kazmayı.
    Cevapla
  • Cafer YÜCE 8 ay önce Şikayet Et
    Eflasyonist ortamı sürükleyeceksin sonrada ben bu kadar verdim diyeceksin bu olmadı.faiz sebep eflasyon sonuçtu.güvendiğimiz dağlara kar yağıyor hep.
    Cevapla
  • Fakirullah 8 ay önce Şikayet Et
    Ne mutlu türküm diyene
    Cevapla
  • Dadaş 8 ay önce Şikayet Et
    Doymadınız gittiniz! İşini maaşını beğenmeyen istifa edebilir! Özel sektöre buyrun gelin! Gelin de görün ………..!
    Cevapla
  • Öz Dadaş 8 ay önce Şikayet Et
    Doymayan memur değil, BELEŞ kadro alan taşeronlardır. Bilmeden yazıyor, aklınca memur düşmanlığı yapıyorsun. En düşük memur aylığı 20.352 TL iken, torpilli taşeronun maaş haricinde aldıklarıyla ortalama aylık geliri 35.000 TL'ye yaklaşmış durumda. Öğren, sonra yaz. Kul hakkı alma.
    Cevapla
  • memur 8 ay önce Şikayet Et
    Evet doymadık . Böyle yorum yapanlar nedir amacınız , bütün vatandaşlara açık kpss sınavıyla memur olduk, çekemiyorsanız sınava girin atanın , özel sektöre davet ettiğiniz gibi ben de becerebiliyorsanız memur olun! amacım ayrışmak kendimi bişey sanmak değil ama'' gelin de görün........! '' haddi aşan bir tabir. Biraz Edep
    Cevapla
  • halk 8 ay önce Şikayet Et
    ali yalçın sen birazda yala hükümeti belki seni vekil filan yaparlar kocum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle