Aşiretlerden düğünlerde tasarruf kararı

Günlerce süren ve milyonları bulan takılarla gündeme gelen aşiret düğünleri de ekonomik koşullardan etkilendi. Van'da bir araya gelen aşiret temsilcileri düğünlerde damat ve geline takılan paraların kapalı zarfla verilmesini karar bağladı.

GİRİŞ 30.08.2023 13:05 GÜNCELLEME 30.08.2023 16:34
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Van Başkale'de bir araya gelen Ertuşi Aşireti, Botan Aşireti, Merzikan Aşireti ve muhtarlar, düğünlere ve taziyelere yeni düzenlemeler getirdi.

Aşiret temsilcileri, bundan sonra düğünlerde zarf usulüne geçerken, taziyeleri ise 3 günden 2 güne düşürdü. Aşiret adına konuşan İskender Ertuş, "Gelinlik ve kuaför olmayacak. Aşiret olarak aldığımız bu karar neticesinde kurallara uymayacak olan düğün sahiplerinin düğünlerine hiçbir şekilde katılım olmayacaktır" dedi.

Ertuş, “Bugünden itibaren Başkale ilçesi ve köylerinde düğünlerimizde açık mendil usulü kaldırılmıştır. Düğünlerde artık zarf olacak. Gelinlik ve kuaför olmayacak. Aşiret olarak aldığımız bu karar neticesinde kurallara uymayacak olan düğün sahiplerinin düğünlerine hiçbir şekilde katılım olmayacaktır. Örf ve geleneklerimizde daha önce yöresel elbiselerle düğünler yapılıyordu. Atalarımızın yaptıkları gibi bizler de düğünlerimizi bu adetlere göre yapacağız.” diye konuştu.

Aşiretler, taziyelere de düzenlemeler getirdi. Daha önce 3 gün yapılan taziyelerin 2 gün yapılması ve "Kara bayram" olarak adlandırılan adetlerin de kaldırılmasına karar verildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 18
  • Fatih Kara 7 ay önce Şikayet Et
    Kara paranın en kolay temizlenme yolu bunun önüne hiç bir güç geçemez.
    Cevapla
  • Erdoğancı 7 ay önce Şikayet Et
    Tüm ağalar çocuklarının düğünlerini yaptı bitirdi tabii neden almasınlar ki böyle bi karar
    Cevapla
  • aha 7 ay önce Şikayet Et
    olan var olmıyan var
    Cevapla
  • Vatan 7 ay önce Şikayet Et
    Aşiret :halimiz itten beter,keyfimiz paşada yok...
    Cevapla
  • Güngör 7 ay önce Şikayet Et
    Geçen sene de böyle kararlar almışlardı, para sınırı koymuşlardı hatta. Görgüsüzlük parayla değil ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle