Doğu Akdeniz'de sondaj başladı: Müjde 3 bin metreden gelecek

Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Akdeniz'deki Akseki-1 kuyusunda sondaj çalışmalarına başladı.

Doğu Akdeniz'de sondaj başladı: Müjde 3 bin metreden gelecek
Doğu Akdeniz'de sondaj başladı: Müjde 3 bin metreden gelecek
GİRİŞ 30.08.2023 08:19 GÜNCELLEME 30.08.2023 10:04

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki enerji arama ve sondaj faaliyetlerine hız verdi. 

SONDAJ BAŞLADI

Sismik araştırma gemileri olan Barbaros Hayreddin ve Oruç Reis'in taramaları sonrası Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Türkiye Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde bulunan Akseki-1 kuyusunda sondaj çalışmalarına başladı.

İlk etapta 2024'e kadar bölgede çalışmalarını sürdürecek olan Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nin ilk hedefi 3 bin metre.

12 BİN 200 METREYE KADAR SONDAJ YAPABİLİYOR

Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın sahibi ve işletmecisi olduğu bir ultra derin su sondaj gemisi.

238 metre uzunlukta, 42 metre genişlikte ve 62 bin groston ağırlığında olan gemi; Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi olma özelliğini taşıyor.

Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle öne çıkıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.