Selçuk Bayraktar'dan vatandaşlara çağrı! 'Rekor düzeyde' diyerek açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Ankara öncesi açıklamalarda bulundu. Bayraktar, TEKNOFEST'e ilginin rekor düzeyde olduğunu belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu.

GİRİŞ 29.08.2023 22:54 GÜNCELLEME 30.08.2023 17:55
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Ankara öncesi açıklamalarda bulundu. Bayraktar, TEKNOFEST'e ilginin rekor düzeyde olduğunu belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın konuşmasından öne çıkanlar:

'DÜNYAYA TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE MESAJINI VERMEK İSTİYORUZ'

2018 yılından beri TEKNOFEST'ler düzenliyoruz. İlk yılımızda 550 bin ziyaretçi ile dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olmuştu.

2023 TEKNOFEST'i bu defa Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'nin üç büyük şehrinde. Cumhuriyetimizin 100. yılında biz Türkiye'mize üç büyük TEKNOFEST hediye etmek istedik. Dünyaya tam bağımsız Türkiye mesajını vermek istiyoruz.

'DÜNYADA EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEYEN BİR DİP DALGAYA ŞAHİTLİK EDİYORUZ'

Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir dip dalgaya şahitlik ediyoruz. 2018 yılında 14 teknoloji yarışması düzenledik ve 20 bin gencimiz katılmıştı. O yıl için büyük başarıydı. Bu yıl 330 binden fazla takım 1 milyondan fazla genç TEKNOFEST'te düzenlen 44 teknoloji yarışmasına katıldı.

Gençlerimiz teknolojide dünya ile yarışma özgüvenini kazanıyor. 250'den fazla girişim burada farklı sektörlerde, proje takımı olarak başlamış girişimler geliştirdikleri ürün ve teknolojilerle dünya sahnesine çıkıyor.

Türkiye'de AK Parti iktidara geldiği yıl 414 patent başvurusu vardı 20 yıl içerisinde bu sayı 9 binin üzerine çıktı. Türkiye'nin adım adım tam bağımsızlık başarısının hikayesi. Savunma sanayiinde bugün 3 binden fazla şirket faaliyet gösteriyor. Yılbaşından bu yana 435 adet T10X kullanıcısıyla buluştu. Yerli otomobil fikrine karşı çıkanlar oldu.

'ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA ASTRONOT ADAYLARIMIZ UZAY İSTASYONUNA GİDECEK'

Bu başarılarımızın arkasında milleitmizin desteği var. "Türkiye Yüzyılı" vizyonu ile yeni başarılara ulaşacağız. Uzay teknolojileri Türkiye için bir fırsat alanı. Özgün teknolojileri milli olarak gerçekleştirecek adımlar atıyoruz. Astronot adaylarımız geçtiğimiz TEKNOFEST'te ilk kez sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tanıtılmıştı. Önümüzdeki aylarda uluslararası uzay istasyonuna gidecek ve bir Türk Uzay bilim misyonunu icra edecekler.

Türkiye'nin milli uzay programını adım adım hayata geçiriyoruz. Tüm milletimizi Etimesgut havaalanına bekliyoruz.

'HAYALİ BİLE KURULAMAYAN PROJELER GERÇEK OLDU'

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Biz dönemimizde böyle şeylerin hayalini bile kuramazdık. Böyle kendi insansız hava aracımı yapayım, kendi uzay çalışmalarımı yapayım, kendi firmamı kurayım, dünyaya nam salacak hava araçları üreteyim böyle şeyler bizim jenerasyonumuzda hayal bile edilemezdi. Bunlar alaya alınan hafife alınan konulardı. Milletimizin evlatlarının başaramayacağı konular olarak görülürdü. Maalesef bilim ve teknolojide hak ettiğimiz yerde olamamışız. Oysaki bizim kadim inancımız bize bunu emretmiyor, ayet okumamızı bu çalışmaları yürütmemizi emrediyor. Hayali bile kurulamayan projeler gerçek oldu.

'MİLLİ TASARIM VE YERLİ ÜRETİM HAVA ARAÇLARI FESTİVALDE OLACAK'

"Savunma sanayimizin eserlerini insanımıza gösteriyoruz. Millileşme vizyonu ile ortaya çıkan eserleri gösterdiğimizde zamanla TEKNOFEST kuşağının oluşmaya başladığını gördük. Bu festivali milletimizin sahiplenmesi rekor düzeyde. Milli Sanayimizdeki atılım bu festivali de ateşledi. Milli tasarım ve yerli üretim hava araçları festivalde olacak."

'PEK ÇOK FARKLI ALANDA GENÇLER YARIŞACAK'

Burada ilk defa 10 farklı alanda turizm teknolojilerinden, engelsiz yaşam teknolojilerine, haberleşme ve iletişim teknolojilerine çok geniş bir yelpazede gençlerimizin yarıştığını göreceğiz.

'BU FESTİVALİ MİLLETİMİZİN SAHİPLENMESİ REKOR DÜZEYDE'

TEKNOFEST'in diğer teknoloji yarışmaları 40 farklı alanda. Yapay zeka, tarım teknolojileri, roket yarışmaları... Pek çok farklı alanda gençler yarışacak. Milli tasarım ve yerli üretim hava araçları festivalde olacak. Bu festivali milletimizin sahiplenmesi rekor düzeyde.

TEKNOFEST dünyanın sınırlarını aşmaya başladı. Öncelikle Can Azerbaycan düzenledik. Özbekistan, Endonezya, Ukrayna, Yavru vatan Kıbrıs'tan da talep geldi.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Tüm milletimizi cumhuriyetimizin 100. yılında Ankara'da düzenlediğimiz TEKNOFEST'E bekliyoruz.

Ankara'daki festival için çok yoğun bir katılım var. İstanbul'un üç karı bir kayıt yapıldı, özellikle buraya gelirken milletimizin toplu taşımayı tercih ederlerse biraz daha rahat bir ulaşım imkanı olur.

Bütün TEKNOFEST'i gezmek bir kaç günü alabilir.  "Dünyanın en iyisini yaparız" inancı artık yerleşti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Adamın Birisi 7 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara Bakıyorum da Herkes Siyasete Gir Demiş Ülkesine Hizmet Etmek İçin Siyaset mi Yapması Gerekiyor.Adamlar Ne Güzel İşler Yapıyor ve Devlete Millete Hizmet Ediyorlar Devlete Hizmetin Şekli Şemali Olmaz..
    Cevapla
  • Osm 7 ay önce Şikayet Et
    Maşallah masallab
    Cevapla
  • Ogretmen 7 ay önce Şikayet Et
    Maasallah abime
    Cevapla
  • Bir Tespit 7 ay önce Şikayet Et
    Acil pahalılığı bitirin.Yüksek enflasyon fiyatlanma yüzünden gelirleri çöp olan milyonların gelirinide aynı fiyatlanma seviyesine çıkarın.Yoksa herşey güzel iyi ama insanlar stresli mutsuz emek olarak ümitsiz ve çok can sıkıcı bir durum.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun,bugün bize de gitmek nasip olacak inşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle