İhtişamın ve tarihin buluştuğu İstanbul’da İslami tatil ayrıcalığı

Medeniyetlerin beşiği İstanbul, sahip olduğu tarihi yapılarıyla her dönem cazibe merkezi olmayı sürdürüyor. Eşsiz tarihi mirası ve nostaljik dokusuyla ziyaretçilerini ağırlayan şehir, camileri, çarşıları ve saraylarıyla zaman yolculuğuna çıkarıyor.  

“Suriçi” olarak da bilinen Tarihi Yarımada, İstanbul’un tarihini bizlere en iyi şekilde yansıtıyor. Haliç, Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı ile çevrili olan kara parçası, içerisinde farklı hikâyeleri barındırıyor. Şehrin korunması amacıyla inşa edilmiş olan ve Fatih ilçe sınırlarını da kapsayan bölge, birçok tarihi esere ev sahipliği yapıyor. Eminönü, Aksaray, Beyazıt, Fener, Balat, Haseki, Edirnekapı, Cerrahpaşa, Samatya, Kumkapı, Sultanahmet, Zeyrek, Vefa gibi turistik değerleriyle öne çıkan birçok semt bu bölgede yer alıyor.

Tarihi Yarımada’daki helal tatil fırsatlarını HalalBooking ayrıcalıklarıyla inceleyebilirsiniz.

Tarihi Yarımada birçok tarihi ve kültürel varlığın yanında bünyesinde barındırdığı alışveriş olanakları, restoran ve konaklama tesisleri ile turistlerin gözde rotaları arasında yer alıyor. Sarayları, camileri ve müzeleri ile ziyaretçilerini ağırlayan bölge; mutlaka deneyimlenmesi gereken bir tatil rotası sunuyor. Bu tarihi ambiyansta İslami tatilin ayrıcalıklarından faydalanabilir, ailenizle huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.

Bu yazımızda Tarihi Yarımada’yı ve bölgede İslami hassasiyetlere uygun bir şekilde tatil yapabileceğiniz en iyi otelleri tanıtacağız.

Tarihi Yarımada’ya nasıl gidilir?

Tarihi Yarımada’ya; Marmaray, vapur, tramvay ve metro gibi birçok farklı ulaşım aracı ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak bu ulaşım araçlarının yanında bölgenin ara sokaklarını arşınlayarak dolaşmak sizlere tarihi bir ambiyans sunacaktır.

Tarihi Yarımada’da mutlaka görmeniz gereken yerleri sizler için derledik.

Tarihi Yarımada’da gezilecek yerler

1.      Sultanahmet Camii

İstanbul’un simgelerinden biri olan Sultanahmet Camii, önemli bir ibadet merkezi olmasının yanı sıra bölgede en çok ziyaret edilen turistik noktaların arasında yer alıyor. Yapımında kullanılan mavi çiniler nedeniyle yurt dışında “Blue Mosque” yani mavi cami olarak bilinen cami, ihtişamlı mimarisi ile büyülüyor. Ayasofya’nın tam karşısında duran ve altı mimarisi ile ilgi toplayan eser, İstanbul’da gezilecek yerlerin en başında geliyor.

2.      Topkapı Sarayı

Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen ve 400 yıl boyunca Osmanlı Devleti’nin idare merkezi olan Topkapı Sarayı; mimarisi, koleksiyonları ve yapılarıyla dünyanın en büyük sarayları arasında yer alıyor. Osmanlı padişahlarının yaşadığı saray, günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Sarayın Has Oda kısmında İslam dünyasının en önemli eserlerinden Kutsal Emanetler sergileniyor. Kutsal Emanetler arasında Peygamber Efendimizin hırkası, ayak izi, sakalı, mührü, kılıçları ve daha pek çok eşyası bulunmaktadır. 

3.      Kapalıçarşı 

Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya’yı camiye çevirdikten sonra ibadethanenin masraflarının karşılanması için kurduğu Kapalıçarşı, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle karşılanıyor. Geçmişten günümüze ticaret merkezi konumunda olan bölge, mağazaları ve hanlarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Kapalıçarşı, dünyanın en büyük kapalı pazarı olarak biliniyor ve içerisinde lokum, ahşap işlemeler, aksesuarlar, süslemeler, halılar, kilimler, tarihi objeler, gümüş ve altın işlemeleri, giyim ürünleri gibi geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

4.      Yerebatan Sarnıcı 

Osmanlı Dönemi’nde bir süre boyunca Topkapı Sarayı’nın bahçe sulaması için kullanılan Yerebatan Sarnıcı, İstanbul’un en görkemli tarihsel yapıları arasında bulunuyor. Günümüzde müze olarak hizmet veren sarnıç, adını suyun içinden yükselen mermer sütunlardan alıyor. 

5.      Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi 

Kutsal bilgelik anlamına gelen Ayasofya, geçmişten günümüze şehrin en önemli yapıları arasında yer alıyor. Her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan yapı, görkemli mimarisiyle turistleri büyülüyor. 2020 yılında müzeden tekrar camiye dönüştürülen yapı günümüzde İstanbul’u ziyaret eden Müslümanlar için en önemli ziyaret noktaları arasında bulunuyor.

6.      İstanbul Arkeoloji Müzesi 

Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olmak üzere üç ayrı müzeyi bünyesinde bulunduran mekân, birçok tarihi esere ev sahipliği yapıyor. 60 TL karşılığında satın alabileceğiniz MüzeKart ile Tarihi Yarımada’da gezmenin ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. 

7.      Gülhane Parkı 

İstanbul’un göbeğinde yer alan ve Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı’nın dış bahçesi olarak kullanılan Gülhane Parkı, iki yanında sıralanan ağaçları ile huzurlu bir ortam sunuyor. 

8.      Beyazıt Meydanı 

Şehrin en önemli alanlarından biri olan Beyazıt Meydanı’nın tarihi çok eski yıllara dayanıyor. Sahaflar Çarşısı ve Beyazıt Camii gibi önemli yapılara ev sahipliği yapan meydan vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. 

9.      Pierre Loti Tepesi 

Göz kamaştıran Haliç manzarasının seyredilebildiği Pierre Loti Tepesi, büyülü atmosferiyle kendisine hayran bırakıyor. Eyüp’ten teleferikle çıkılabilen mekân, İstanbul’da gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor.

10.   Tuzla Manastır Koyu 

Mercan Koyu olarak da bilinen Manastır Koyu, İstanbul’da gizli kalmış koylar arasında bulunuyor. Sunduğu eşsiz manzarasıyla büyüleyen Manastır Koyu’nda ailenizle birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Tarihi Yarımada’da çocuklarla yapılabilecek etkinlikler

1.      Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret edin 

Haliç kıyısında yer alan Rahmi Koç Müzesi’nde çocuklarınız ile birlikte klasik arabaları, feribotları ve gemileri inceleyebilirsiniz. Çeşitli sergilere ev sahipliği yapan tarihi Fenerbahçe Vapuru’nun kafesinde keyifli bir mola verebilirsiniz.

2.      Holografik Hayvanat Bahçesi’ne uğrayın 

Tuzla’da yer alan ve Türkiye’nin ilk holografik hayvanat bahçesi olması özelliği ile öne çıkan mekânda, çocuklarınız ile birlikte hem eğlenip hem de öğrenebilirsiniz. Nesli tükenmiş ve tükenmekte olan hayvanları holografik teknolojiyle bir araya getiren hayvanat bahçesinde yaz tatilinizi değerlendirebilirsiniz. 

3.      Gülhane Parkı’nda piknik yapın 

Yaz tatili bitmeden Gülhane Parkı’nın sunduğu huzurlu ortamda çocuklarınızla birlikte piknik yaparak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Park bünyesinde yer alan yeşil alanlarda dinlenebilirsiniz.

4.      Miniatürk’ü gezin 

Ayasofya’dan Selimiye Camii’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne kadar 128 adet maket eserin sergilendiği dev bir açık hava müzesi olan Miniatürk’ü çocuklarınızla gezebilirsiniz.

Tarihi Yarımada’yı keşfederken İslami şartlara uygun olarak tatil yapabileceğiniz otelleri sizler için derledik. 

Tarihi Yarımada’da sizler için seçtiğimiz ilk tesis Deluxe Golden Horn Sultanahmet

Tarihi Yarımada’da yer alan tarihi noktalara yürüme mesafesinde bulunan Deluxe Golden Horn Sultanahmet’te bulunan tüm yiyecekler helaldir ve otelin hiçbir noktasında alkol servisi yapılmamaktadır. Bayanlara veya aileye özel tam korunaklı spa hizmeti sunan Deluxe Golden Horn Sultanahmet’in terasından Ayasofya ve Sultanahmet Camii’yi seyredebilirsiniz. Helal özellikli, alkolsüz bir ortamda tatilin tadına varabilirsiniz.

Gezelim.com okuyucuları için önerebileceğimiz diğer tesis Ottoman’s Life Hotel Deluxe

Tarihi Yarımada’yı gezmek için çok merkezi bir konumda yer alan Ottoman’s Life Hotel Deluxe bayanlara ve karışık kullanımlı olmak üzere iki adet tam korunaklı kapalı havuz, sauna, buhar banyosu ve Türk hamamı hizmeti sunuyor. Alkol servisinin yapılmadığı ve sadece helal yiyeceklerin servis edildiği otelde İslami tatil ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

Bir diğer otelimiz İstanbul Medikal Termal

İstanbul’da termal keyfini yaşatan ve yeşil doğası ile büyüleyen İstanbul Medikal Termal’de yer alan yiyeceklerin tamamı helaldir. Kadınlara özel ve karışık kullanımlı olmak üzere  tam korunaklı havuz hizmeti sunan otelde, gönül rahatlığıyla tatil yapabilirsiniz. Bayanlara ve erkeklere ayrı olarak sunulan spa olanakları arasında; termal havuz, sauna, buhar odası, fitness ve hamam hizmeti bulunan İstanbul Medikal Termal’de İslami tatilin ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Çocuk oyun alanı ve havuzu hizmeti sayesinde konforlu bir tatil geçirebilirsiniz.

HalalBooking avantajlarından faydalanabileceğiniz diğer tesisimiz Ajwa Sultanahmet

Osmanlı dekoruyla döşenmiş olan ve Tarihi Yarımada’nın önemli noktalarına yürüme mesafesinde bulunan Ajwa Sultanahmet’te bulunan tüm yiyecekler helaldir ve otelin hiçbir noktasında alkol servisi yapılmamaktadır. Bayanlara veya aileye özel kapalı havuz ve spa hizmeti sunan otelde gönül rahatlığıyla tatil yapabilirsiniz.

Tarihi Yarımada’da sizlere tavsiye edebileceğimiz bir diğer otel Danis Hotel Istanbul

Kapalıçarşı’ya yürüme mesafesinde bulunan Danis Hotel İstanbul, sunduğu Süleymaniye Camii manzarası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Tüm yiyeceklerin helal olduğu ve hiçbir noktasında alkol servisi yapılmayan otel, tam anlamıyla dinlenebileceğiniz bir tatil vadediyor. Modern bir tasarıma sahip olan Danis Hotel İstanbul’da aileniz için özel olarak kiralayabileceğiniz tamamen korunaklı kapalı havuz ve spa hizmetinden faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda çocuk havuzu bulunan otelde tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.  

Okuyucularımıza tavsiye edebileceğimiz son tesis Turquhouse Otel

Eyüp Camii’ye yürüme mesafesinde, Pierre Loti tepesinde yer alan Turquhouse Hotel, büyüleyici İstanbul Boğazı manzarası ile misafirlerine hizmet vermektedir. Tarihi bir ambiyansa sahip olan otelde yer alan yiyeceklerin tümü helaldir ve otelin hiçbir noktasında alkol servisi yapılmamaktadır. Bayanlara özel spa hizmeti sağlayan otelde çocuk oyun alanı seçeneği ile konforlu tatilin tadına varabilirsiniz. Turquhouse Hotel’in sunduğu olanaklarla unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

Bu içeriğimizde Gezelim.com okurlarımıza Tarihi Yarımada’yı ve helal tatil yapılabilecek en güzel otelleri tanıttık. Tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir