Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 4'üncü kez toplandı

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda. Kurul'un 4'üncü toplantısı başladı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında 31 Ağustos'a kadar maaş zam oranına ilişkin kesin bir kararın çıkması bekleniyor.

GİRİŞ 29.08.2023 15:29 GÜNCELLEME 29.08.2023 15:29
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti ile zam konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine yetkili konfederasyon Memur-Sen'in başvurusuyla 26 Ağustos'ta çalışmalarına başlayan kurul 4'üncü kez bir araya geldi.

Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında saat 14.00'te başlayan toplantıda, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranının kararlaştırılması bekleniyor.

Kurulun verdiği karar kesin olacak ve karara itiraz edilemeyecek.

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • adam 7 ay önce Şikayet Et
    Nedir bu memur karşıtlığı? Başta Devleti yönetenler Askerin polisin öğretmenin doktorun Sağlığın, eğitimin, güvenliğin, elektriğin suyun yolun kısacası hayatımıza dokunan her şey memurlar ve kamu işçsi eliyle yürütülür. Bütün bunlar herhalde kendiliğinden olmuyor. Aklı selim düşünmek lazım.
    Cevapla
  • alo 7 ay önce Şikayet Et
    sgk memurları hak etmiyor vermeyin bunlara bişey
    Cevapla
  • Azizim 7 ay önce Şikayet Et
    Memura zam yapılmasın çalışmıyor lar
    Cevapla
  • Borahan 7 ay önce Şikayet Et
    Asgari ücreti memur dan daha zor şartlarda çalışıyor.
    Cevapla
  • murat 7 ay önce Şikayet Et
    asgari ücretli vasıfsız insan, düne kadar öğretmenle aynı maaşı alıyordu.
    Cevapla
  • Ömer Bey 7 ay önce Şikayet Et
    ozaman işini yaptiracak memur bulamazsın zeki vatandaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle