Bakan Yumaklı açıkladı: TMO 10 milyon tondan fazla alım yaptı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alınan ürünün 10 milyon tonu geçerek tüm zamanların en yüksek miktarına ulaştığını bildirdi.

GİRİŞ 29.08.2023 10:13 GÜNCELLEME 29.08.2023 10:13
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından, TMO'nun ürün alımlarına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Yumaklı, "2023'te TMO tarafından alınan ürün miktarı 10 milyon tonu geçerek tüm zamanların rekoruna ulaştı. Bu kapsamda üreticilerimize 40,5 milyar lira ürün bedeli ödedik" dedi.

Yumaklı şunları kaydetti: 

"2023 yılında TMO tarafından alınan ürün miktarı 10 MİLYON TONU geçerek tüm zamanların en yüksek alım rekoruna ulaştı. Bu kapsamda üreticilerimize 40,5 MİLYAR TL ürün bedeli ödedik, ödemeler devam ediyor. Çiftçilerimizin son ürününü alana kadar hububat alımımız devam edecek"

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • ziyaretçi 7 ay önce Şikayet Et
    Millet tepki gösteriyor ama bu iyi bir şey fakat detaylar neler buğday mı arpa mı mercimek mi neleri ne kadara aldınız detay verilse iyi olur hububat konusunda ithalat yapılmasın artık kendi ürünlerimizi yiyelim bu çok önemli
    Cevapla
  • emre19 7 ay önce Şikayet Et
    Tüketen bir toplum, ne kadar çok çıkarsa çıksın yine yetmez. Artı birde ihracat girdisi var.ama ucuz, ama pahalı bir sürü kalem mal dünyaya ihracat ediliyor.
    Cevapla
  • Emekli memur 7 ay önce Şikayet Et
    "Şu kadar aldık şu kadar para ödedik şu kadar para hesaplara yattı" bakanların başka sözünü duydunuzmu. Girdileri şu kadar ucuzlattık. Mazot şu kadar ucuzladı tarımda şu refomları yaptık aldığımız tedbirler le üretimde istihdam arttı vs vs bir söz veya bir eylem gördünüzmü?
    Cevapla
  • murat 7 ay önce Şikayet Et
    iyi yere saklayın da onu da yakmasınlar..
    Cevapla
  • Asa 7 ay önce Şikayet Et
    Rekor üstüne rekor kırıldığı söyleniyor ama rakamlar her gün yukarı çıkıyor bu işte bir terslik var ya milleti bitrimeye and içmişler yada yalan konuşuyorlar
    Cevapla
  • Salih 7 ay önce Şikayet Et
    Biraz da üreticinin yüzü gülsün. alıştınız yok pahasına almaya. siyaset yaparken de sözde üreticiden yana görünürsünüz. üreticiye hakkı verilmeye çalışınca da aman fiyatlar arttı dersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle