Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul kararı! 3 ili daha kapsıyor...

İstanbul'da ve Zonguldak'ta bazı taşınmazların acele kamulaştırmasına karar verilirken, Balıkesir ile Tunceli'de doğal sit alanı kapsamına giren bazı yerler, "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

GİRİŞ 29.08.2023 04:20 GÜNCELLEME 30.08.2023 20:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Zonguldak'ın Devrek ilçesi Kemerler Mahallesi sınırları içerisinde bulunan taşınmaz, Toplu Konut Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan yapılaşmanın ivedilikle sağlanması amacıyla Çaydeğirmeni Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

ZEYTİNBURNU'DA ACELE KAMULAŞTIRILMA KARARI VERİLDİ

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi Merkezefendi Mahallesi'nde ilan edilen riskli alan içerisinde bulunan ve belirtilen taşınmazlar ile üzerlerindeki yapıların, çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapıların tasfiye edilerek ulaşım ve altyapısıyla birlikte fen ve sanat kurallarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla Zeytinburnu Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul kararı! 3 ili daha kapsıyor...

BALIKESİR VE TUNCELİ'DE BAZI BÖLGELER KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLDİ

Balıkesir ile Tunceli'de bazı yerler 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde bulunan Sarımsaklı Mevkii Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.

Tunceli'nin Pülümür, Merkez ve Ovacık ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Munzur ve Pülümür Vadileri Potansiyel Doğal Sit Alanı, koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    Şimdi aklı evveller çıkıp buralar ranta açılacak derler. Buyrun bekliyorum.
    Cevapla
  • Dağcı 8 ay önce Şikayet Et
    Sayın Cumhur Başkanım Sokaklarda Kaçak satılan Merdivebn altı imalat sıgaralarada bir el atılması gerekiyor. İçerlerine netür tütün konuyor ne konuyor sağlığa zararları nedir hiç bir kontrol yok. İki Üç yıl sonra çok büyük sağlık proplemleri ile karşılaşıla bilir Çok geç olmadan önlem alınmalı
    Cevapla
  • ziyaretçi 8 ay önce Şikayet Et
    deprem gibi bir sorun varken, devletin acilen denetim yaparak müteahhitlerin önünü açması gerekir. devlet bu kadar eski konutu kısa sürede dönüştüremez. ayrıca dünyada hiç bir büyük şehirde yatay mimari mecburiyeti yok. yoksa bu konut sorunu çözülmeden deprem bize yüzünü gösterebilir. o zaman bu vebali sorarlar
    Cevapla
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    Yatay mimari dediğin sanki nerede uygulanıyor ki? Her şeyi bilen Erdoğan'ın ağzından çıktı öyle de uygulandığı falan da yok. Bizdeki sorun dönüşüm diye eski binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması. Parsel parsel yıkıp site şeklinde, insan gibi yaşam alanı olan binalar yapılmalıydı. Her şeyi ''ben bilirim'' dersen, bilen adamları göreve getirmezsen sonuç böyle olur işte.
    Cevapla
  • istanbul 8 ay önce Şikayet Et
    İnsallah bi sure sonra imara acilmaz
    Cevapla
  • İsmail 8 ay önce Şikayet Et
    Beach adı altında güzel bölümler işğal ediliyor. Tüm kıyılar için uygulanmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle