Irak duyurdu: Türkiye ile anlaşma imzalayacağız

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin Ulaştırmadan Sorumlu Danışmanı Nasır el-Esedi, Türkiye ve Irak arasında yakında Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili anlaşmalar imzalanacağını belirtti.

GİRİŞ 28.08.2023 14:05 GÜNCELLEME 28.08.2023 15:20
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Esedi, Irak'ta yayın yapan devlete ait "Es-Sabah" gazetesine bazı açıklamalarda bulundu.

Gazete, Esedi'nin "Türkiye ve Irak arasında yakında Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili anlaşmalar imzalanacak." şeklindeki ifadelerini manşetine taşıdı.

"Bu anlaşmalar, Körfez'i Türkiye sınırına taşıyacak kara ve demir yolu projelerini kapsayacak." ifadelerini kullanan Esedi, söz konusu kara ve demir yollarının Orta Doğu ile Avrupa arasında malların taşınması için temel yol olacağını belirtti.

Gazete, Başbakan Sudani'nin açıkladığı Kalkınma Yolu Projesi'ne Türkiye'nin de önem verdiğini yazdı.

Irak Başbakanı Sudani, Asya'yı Avrupa'ya bağlayacağını söylediği Kalkınma Yolu Projesi'ni mayıs ayı sonlarında açıklamıştı. Basra Körfezi'ndeki Büyük Faw Limanı'ndan başlayıp Irak'ın kuzeyine doğru devam ederek Türkiye'ye ulaşacak projenin 1200 kilometre uzunluğunda demir yolu ve kara yolu altyapısını içermesi planlanıyor. Bu projenin Basra, Bağdat ve Musul'u de içeren bir güzergahı takip ederek Türkiye'deki demir yolu ağına bağlanması hedefleniyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 15
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    yorumcu mu, yorgun mu ne olduğu belli olmayanlar! devlet ne yapacağını size mı danişacak,sen aklını kendine sakla. Türkiye nin menfeati ne gerektiriyorsa onu yaparlar.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Tayyip senden Allah razi olsun millet 10 km yol yapamazken sen birak tr yi dünyaya yol yapiyon senin kiymetini bilmez bunlar
    Cevapla
  • malatya balabanlı 8 ay önce Şikayet Et
    Önce pkk tamamen temizlenmeli , çin e yaraacsksa gerek yok . Dilkatli hamle yapılmalı .
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Küreselciler Kuzey Irak'ı (Musul, Kerkük) bize vermeye razı olurlarsa bu projeyi de Pekin-Londra yolunu da açalım ama sadece yol geçen hanı olacaksak bu çok saçma olur. Kendi pazarımızı kendi elimizle Çin'e hediye etmek olur. Bize Musul-Kerkük kadar değerli bir bedel ödemeleri gerekir, yoksa enayilikten başka bir şey olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Biz ABD ile anlaşıp Çin'in Avrupa'ya ulaşmasına mani olursak Avrupa'nın yeni üretim merkezi yani yeni Çin'i biz oluruz, Avrupa'nın Çin'den aldığı bütün ürünleri biz satabiliriz. Bence bu daha akıllıca. Şu an yaptığımız şey ise, Çin mallarının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşmasını sağlamak, buna yol ve köprü olmak. Bu bana çok da akıllıca gelmedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle