BDDK'dan KKTC kararı! 3 taksit imkanı geri geldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, KKTC'ye seyahat harcamalarına 3 ay taksit imkanının devam etmesine karar verdi.

GİRİŞ 25.08.2023 15:32 GÜNCELLEME 25.08.2023 15:46
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapılacak olan seyahat harcamalarına ilişkin olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kredi kartlarına 3 taksit yapılabileceğine dair karar aldı.

BDDK'dan yapılan açıklamada, banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26'ncı maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, havayolları, Seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına dair 31.07.2023 tarihli ve 10631 sayılı Kurul Kararının, 31.07.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere KKTC'ye ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme sürelerinin 3 ay olarak uygulanmaya devam edilmesine karar verildi.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • O k u r 8 ay önce Şikayet Et
    Kumar oynamaya gidene kolaylık var...
    Cevapla
  • Osmanlı 8 ay önce Şikayet Et
    Bence kominizm gelsin. Yatırımı insiyatifi bitirdik. Çin gibiyiz ama devlet sadece cebimizdekine odaklanmış. Bizi doyuracak başımızı sokacak yer versin. Birde bir tane lada tamamdır. Ne kiracı ile ne maaşla ne dövizle işimiz olmasın. Ama milletvekillerinde reno görürsem oyunu bozarım. :)
    Cevapla
  • İşte öyle 8 ay önce Şikayet Et
    Tam da budur... Ben varım şahsen... :-)
    Cevapla
  • Snopi 8 ay önce Şikayet Et
    Yav kredi kartına ne karışılıyor anlamıyorum ister 10 yapar ister 20 yapar bankalar bu durumlara kısıtlamalara karşı müşterilerini koruyacak önlemler almak zorunda yoksa herkes Avrupadaki internet bankalarına kayacak
    Cevapla
  • osmanlı 8 ay önce Şikayet Et
    tatil paketlerini anlarım ama uçak ödemesinde taksit kesinlikle olmalı. acil durumu olup ailece gitmesi gerekenler var. neden vatandaşını zora sokuyorsun. uçak ödemeleri her yöne taksitli olmalı.
    Cevapla
  • ismail 8 ay önce Şikayet Et
    Kredi kartında taksitlere yurtiçine bile kısıtlama gelmeli. Nasılsa eflasyon oluyor diye olmayan paralarını harcıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle