FİSKOBİRLİK fındık alımlarına başladı! Piyasada oluşan fiyatların üzerinde olacak

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) üreticilerden fındık alımına başladığı bildirildi. Yapılan açıklamada fındık alım usulü de paylaşıldı.

FİSKOBİRLİK fındık alımlarına başladı! Piyasada oluşan fiyatların üzerinde olacak
FİSKOBİRLİK fındık alımlarına başladı! Piyasada oluşan fiyatların üzerinde olacak
GİRİŞ 24.08.2023 20:28 GÜNCELLEME 24.08.2023 20:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

FİSKOBİRLİK'ten yapılan yazılı açıklamada, birlik bünyesindeki 50 kooperatif aracılığıyla birliğe üye tüm ortaklardan ve ortak olmayan üreticilerden alım gerçekleştirildiği belirtildi.

Geçmiş sezonlarda olduğu gibi bu sezon da serbest piyasada oluşan fiyatların üzerinde bir fiyatla 50 randıman hesabı usulüne göre fındık alımı yapıldığı aktarılan açıklamada, "Kooperatif ortağı üreticilerden herhangi bir kesinti yapılmayacak. Ortak dışı alımlarda ise kanunen yüzde 1,10 borsa ve stopaj kesintileri gerçekleştirilecek." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, coğrafi işaretli Giresun tombul fındığının üretici belgesi olanlara kilogram başına 75 kuruş ek ödeme yapılacağı aktarıldı.

Peşin veya emanet usulüyle ürünlerin alımlarının yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fındığını peşin alım usulüne göre kooperatiflerimize teslim eden üreticilerimizin ürün bedelleri bir sonraki gün ödenmektedir. Fındığını emanet usulüne göre teslim eden üreticilerimizin ürün bedelleri ise emanet fındığının peşine çevrilmesini talep etmesi halinde iki gün sonra ödenmektedir."

Üreticilerin fındıklarını kooperatifler aracılığıyla oluşturulan alım noktalarında ya da çuvala konulmuş olması koşuluyla harmandan teslim edebileceğine işaret edilen açıklamada, harmandan teslim alınan fındıklar için üretici ve ortaklardan herhangi bir hamaliye ve yol masrafı kesintisi yapılmayacağı belirtildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Vedo 8 ay önce Şikayet Et
    Aklı olan satmaz,.biz yatırdık bekliyoruz
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    bu ürün 100₺ nin altında emek kurtarmıyor,işçilik maliyeti çok fazla bir işçi 700₺ ye çalışıyor ulaşım yemek derken 1000₺ yi buluyor .ilacı ,bakımı,gübresi hepsi masraf yazık insanlara
    Cevapla
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    Satmayın...3 ay bekletin 3 katı olir
    Cevapla