Tüm dünyanın yakından takip ettiği İDEF23'e ilişkin video mesaj yayımlandı

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, 25-28 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşen IDEF’23 16’ncıUluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na ilişkin video mesaj yayımlandı.

GİRİŞ 24.08.2023 19:57 GÜNCELLEME 24.08.2023 19:57

Savunma  Sanayii  Başkanlığı  (SSB)  tarafından, 25-28  Temmuz  tarihleri  arasında İstanbul Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşen IDEF’23 16’ncıUluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na ilişkin video mesaj yayımlandı.

SSB Başkanı Görgün, "Savunma sanayiinin gelişimini aslında dünya barışı eksenine oturtmak istiyoruz." dedi.

"25-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen IDEF’23 16’ncı Savunma Sanayii Fuarı, rekor seviyede katılım ile başarılı bir biçimde gerçekleşti, Türkiye’nin küresel pazardaki konumunu tüm dünya ile paylaşmasına vesile oldu.

IDEF’23 Fuarı kapsamında çekilen belgesele değerlendirmede bulunan SSBBaşkanı Prof. Dr. Haluk Görgün açıklamasında şunları kaydetti:

"DÜNYA BARIŞINA HİZMET ETMEK ÜZERE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

“Savunma   sanayiimizin   gelişimini   aslında   dünya   barışı   eksenine   oturtmak   istiyoruz. Geliştireceğimiz tüm ürünlerde, dünyanın daha barışık, savaşlardan daha uzak olabilmesi için gayret gösteriyoruz ve güvenilir, inanılır sistemlerimiz ile birlikte sadece bunun bir alışveriş, bir  satış,  teknoloji  üzerine  yapılan  bir  pazar  olmasının  ötesinde  sürdürülebilir  bir  yaşamın, sürdürülebilir ikili-çoklu ilişkilerin oturtulması üzerine kurguluyoruz. Bizim geliştireceğimiz her şey  dünya  barışı  için  kullanılmak  üzere,  dünyada  adaleti,  hakkı,  hukuku  ve  değerleri oturtmak  üzere  yapılan  teknolojik  çalışmalar. Dünya  barışına  hizmet  edecek yönde  biz çalışmalarımıza devam edeceğiz, gayretle çalışacağız.

Erdoğan IDEF 23'ün kapanış töreninde konuştu • Haberton

IDEF’23’e 81 ülke ve 3 uluslararası kuruluştan, 187 heyete mensup, 738 heyet üyesi ile 93 üst düzey makam temsilcisi katılım sağladı.

Yerli  ve  yabancı  katılımcı  şirketler,  yabancı  heyetler ve  Türk  tedarik  makamları  arasında karşılıklı teyitli 4.914 resmî ve iş görüşmesi gerçekleşti.

EN YÜKSEK SAYIDA TÖREN İCRASI GERÇEKLEŞTİ

Fuar süresince gerçekleşen 141 lansman programı, iş birliği protokolü ve sözleşme imza töreni ile  bugüne  kadar  IDEF Fuarları kapsamında  gerçekleşen  en  yüksek  sayıda  tören  icrası gerçekleşmiş oldu.

FUARDA ZİYARETÇİ REKORU KIRILDI

200’e yakın sistem ve alt sistemin dünya basınına ve kamuoyuna tanıtıldığı fuarda, imzalanan sözleşmelerin proje hacmi 56 Milyar 400 Milyon TL’ye ulaştı. Fuara 100.000’i aşkın ziyaretçinin rekor katılımı gerçekleşti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.