Fransız devin Schneider Electric'ten Türkiye kararı! Fazlası için hazırız

Schneider Electric Uluslararası Pazarlar Başkan Yardımcısı Manish Pant, "Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin dijital dönüşümüne daha fazla katkı sunmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 23.08.2023 15:56 GÜNCELLEME 23.08.2023 16:06
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Schneider Electric'ten yapılan açıklamaya göre, Schneider Electric Uluslararası Pazarlar Başkan Yardımcısı Manish Pant, Türkiye'yi ziyaret ederek, ​​​​​​​Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) başta olmak üzere çeşitli kurumlarla temaslarda bulundu, Türk iş dünyası liderleri ve sektör paydaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pant, dünyanın iklim değişikliği nedeniyle hızlı ve kararlı bir küresel eyleme gereksinim duyduğunu belirterek, iç içe geçmiş iklim ve enerji krizlerinin temelinde sürdürülebilir olmayan bir enerji modeli yattığına dikkati çekti.

Kömür ve petrol gibi karbon yoğun enerji kaynaklarına olan aşırı bağımlılığın, sınırlı tedarikçilerle birleştiğinde, enerji fiyatlarını ekonomileri zayıflatan bir konuma çıkarabildiğini aktaran Pant, şunları kaydetti:

"Bu zorluklara yanıt vermek enerji kaynaklarını çeşitlendirmek ve karbonsuzlaştırmakla ve aynı zamanda enerji verimliliğini temel bir araç olarak kabul etmekle mümkün. Dijital devrim, bu noktada kritik bir önem kazanıyor. Schneider Electric olarak biz bu doğrultuda 100'ü aşkın ülkede enerjinin güvenli, verimli ve sürdürülebilir kullanımı için dijital çözümler sunuyoruz. 35 yıldır faaliyet gösterdiğimiz Türkiye’nin de bu kapsamda dönüşümünü önceliklendiriyor ve hem ülke hem de bölge için önem taşıyan atılımlarını destekliyoruz. Türkiye'nin iklim eylemi konusundaki proaktif duruşunu takdir ediyoruz.

Türkiye yenilenebilir enerjiye bağlılıkla önemli yatırımlara imza atıyor ve fosil yakıt ithalatını azaltmak gibi geleceğe yönelik iddialı hedeflerle net sıfır yolculuğunu sürdürüyor. Schneider Electric olarak biz de Türkiye'nin sürdürülebilirliği ekonomik bir strateji olarak benimseyerek ekonomik büyüme ve çevresel sorumluluk arasında sinerji yaratma çalışmalarına ortak olmaktan ve bu konuda önemli yatırımları hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye'nin dijital dönüşümüne daha fazla katkı sunmaya hazırız."

Pant, başta Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ’ler olmak üzere kurumların yeşil ve döngüsel uygulamalara geçişini desteklemeye ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Açıklamada ayrıca, Schneider Electric'in enerji verimliliği ve dijital dönüşümü teşvik etme konusundaki kararlılığı yinelenerek, Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesine olan uzun vadeli taahhüdü de vurgulandı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Serkan 8 ay önce Şikayet Et
    Bu firmada 25 yillik çalisma geçmisim var Türkiyede yan sanayi ve tedarikcileri ile birlikte nerden baksaniz 20 bin kişiye istihdam sağliyor. Ve ülkemizde 30 yıldan fazla süredir isdihdam sağliyor. Bir çok Türk firmasınin aksine çalişan sağliği ve sosyal haklar bakimindan fersah fersah ileride.
    Cevapla
  • Cahil Birisi 8 ay önce Şikayet Et
    Eskiden olduğu gibi at koşturamayan ülkeler, güya dev olan firmaları ile at koşturmaya çalışacaklar. UYANIK OLALIM.
    Cevapla
  • Mehmet DOĞAN 8 ay önce Şikayet Et
    Bu sektörün yatırımına da HAYIR diyelim mi ? Körfez sermayesinin yatırımına HAYIR diyen batı uşaklarına duyurulur...
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Adamları olan tüsiad ın yanına gitmiş.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen 8 ay önce Şikayet Et
    Tüsiadla olan işbirliği sömürü ve siyonizm dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle