Akaryakıt fiyatlarındaki artış LPG dönüşümüne ilgiyi arttırdı

Siirt'te akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle araçlarda LPG dönüşümüne ilgi arttı.

GİRİŞ 22.08.2023 21:48 GÜNCELLEME 23.08.2023 12:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışın ardından Siirt'te birçok araç sahibi, soluğu oto gaz dönüşüm işletmelerinde aldı.

Vatandaşların hızlı bir şekilde LPG dönüşümü istediğini anlatan işletme sahibi Musa Anıl Yıldız, taleplere yetişmekte zorlandıklarını söyledi. LPG'nin benzine göre yüzde 40-50 oranında tasarruf sağladığını belirten Yıldız, "LPG doğa dostudur. Fakat 3 ayda veya 6 ayda bir LPG’nin gaz kaçaklarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Her 10 yılda bir LPG tankının değişmesi gerekmektedir. Bunlar yapılmadığı takdirde araçlara ve çevreye zarar vermektedir" dedi.

LPG dönüşümü yapıldığı takdirde motor ömrünün 1 yıl azaldığını aktaran Yıldız, "Fakat filtre bakımı, gaz kaçağı ve 10 bin kilometrede bir bakımlar yapıldığı takdirde bunların önüne geçebiliriz. Her 10 bin kilometre de bir filtre değişimi yapılması gerekmektedir. Ama ne yazık ki günümüzde ki çoğu sürücü bunlara özen göstermemektedir. Bunlara dikkat edilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    4 tane dükkan var sanayide... o işi yapacak da usta yok oralarda.
    Cevapla
  • Okur 8 ay önce Şikayet Et
    Yakında LPG de aynı olur merak etmeyin
    Cevapla
  • Bitlisli hüseyin 8 ay önce Şikayet Et
    Hele bir gununuzde zamsiz gecsin her gun zam bıktık artık
    Cevapla