Çin'den yeni doğal gaz keşfi

Yaklaşık 5 kilometre derinlikte gaz rezervi keşfedildi. Ülkedeki Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bulunan rezervi doğruladı.

Çin'den yeni doğal gaz keşfi
Çin'den yeni doğal gaz keşfi
GİRİŞ 21.08.2023 17:02 GÜNCELLEME 21.08.2023 17:02

Asya ülkesi Çin, yeni bir doğalgaz keşfine daha imza attı.

Pekin merkezli petrol şirketi Sinopec, Siçuan eyaletinde gaz rezervi bulduğunu duyurdu.

DOĞALGAZ BULDULAR

Çin'in güneybatısındaki eyalette bulunan rezerv 30,5 milyar metreküp olarak açıklandı.

Söz konusu yeraltı kaynağı, Şüciahı Formasyonu adı verilen kumtaşı katmanının 4,5-5 kilometre derinliğinde bulundu.

Eyaletin kuzeydoğusundaki Bacong ilinde keşfedilen rezerv, Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından onaylandı.

8,4 Trilyon Metreküp Doğrulanmış Rezerv

Bu, Şüciahı Formasyonu'nda keşfedilen üçüncü doğalgaz sahası olurken bölgedeki doğrulanan rezervlerin toplamı 154,7 milyar metreküpe ulaştı.

BP'nin 2021 yılı Dünya Enerji İstatistikleri Raporu'na göre, 2020 sonu itibarıyla Çin'de yaklaşık 8,4 trilyon metreküp doğrulanmış gaz rezervi bulunuyor.

EN BÜYÜK DOĞALGAZ REZERVLERİNİN BULUNDUĞU BÖLGELER

Ancak rezervlerin önemli bir bölümünün derinlik ve katman sertliğinin yoğun olduğu bölgelerde bulunması çıkarma maliyetlerini artırıyor.

Ülkenin kuzeyindeki Ordos havzası, Bohay Denizi'ndeki Bohay Körfezi havzası ve güneybatıdaki Siçuan havzası, en büyük doğalgaz rezervlerinin bulunduğu bölgeler olarak öne çıkıyor.

2019'DA YAPILAN KEŞİF

Çin’de 2019 yılında Uygur Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde 115,3 milyar metreküplük doğa gaz rezervi keşfedilmişti.

Dünyanın en büyük enerji tüketicisi olan Çin'in kuzeybatısındaki Uygur bölgesi, petrolün yanı sıra altın, platin, gümüş, uranyum ve kömür başta olmak üzere çok sayıda yer altı kaynağına sahip.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.