Memur-Sen'den yeni zam açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Yarın, aileleriyle birlikte 25 milyon kamu görevlisi ve emeklisini mutlu edecek ve Memur-Sen’e imza attıracak teklifi bekliyoruz.

GİRİŞ 21.08.2023 11:25 GÜNCELLEME 21.08.2023 13:40
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

Memur ve memur emekliler için 1 Ağustos'ta başlayan 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri sona eriyor. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi olmak üzere aileleriyle birlikte toplamda 25 milyon kişiyi yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti'nin yaptığı 2 zam teklifi de kabul edilmedi. Gözler hükümetin 3. zam teklifine çevrilirken, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan yeni açıklama geldi. Yalçın, "Kamu İşvereni ve hükümetten yarın, aileleriyle birlikte 25 milyon kamu görevlisi ve emeklisini mutlu edecek ve Memur-Sen’e imza attıracak teklifi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Başkanı, Ali Yalçın'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Toplu sözleşme görüşmelerinde 21. günü geride bırakıyoruz. Son 36 saatine girdiğimiz görüşmelerin kritik kavşağında sizleri bilgilendirmek, yaşanan süreci özetlemek ve geldiğimiz aşamayı paylaşmak için bir aradayız.

Bizim amacımız kamu görevlilerinin alın terinin karşılığını almak, hakkını ve hukukunu korumaktır. Refah seviyelerini yükseltmektir.

"ZAM TEKLİFİMİZİ 3'ER AYLIK SUNDUK"

Gerçekçi olmayan teklifleri reddederken de masada müzakere yürütürken de hep aynı hassasiyetle devam ettik. Toplu sözleşme tekliflerimizi Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ve her birimizin sürece dair sorumluluğunu gözeterek hazırladık. Yaşanan fiyat istikrarsızlığını ve ekonomik koşulları göz önüne alarak zam tekliflerimizi de bunun üzerinden 3'er aylık sunmuştuk.

"ENFLASYON FARKI TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMIMIZDIR"

Merkez Bankası'nın öngördüğü enflasyon beklentileri bizim yaklaşımımızı, öngörümüzü doğrulamış, teyit etmiştir. Bu süreçte Türkiye'nin büyüme rakamlarını ve hükümetin seçim beyannamesindeki refah payı vaadini kamu işverenine ısrarla hatırlattık. Kamu işverenin birinci ve ikinci teklifinde getirdiği rakamlar ne ifade ettiğimiz gerçekliğe uygun ne de beklentileri karşılayacak niteliktedir. Yüzdelik teklif toplu sözleşmenin esası, enflasyon farkı kayıpların telafisi, refah payı ise alım gücünün korumanın güvencesidir. Ama bugün görüyoruz ki 6 ay boyunca yaşayacağımız sıkıntılar sonucu alacağımız enflasyon farkı zam gibi sunuluyor.

Açıkça söylüyorum, enflasyon farkı kamu işvereninin jesti falan değil toplu sözleşme kazanımımız ve geçmişe dönük alacağımızdır."

YÜZDE 70 ZAM TALEBİ

Belirlenen takvim gereği müzakere sürecinin 22 Ağustos'ta sona ereceği toplu sözleşmesi görüşmelerinde, gözler Kamu İşveren Heyetinin yapacağı yeni tekliflere çevrilirken zam pazarlığında yetkili konfederasyon Memur-Sen taleplerini yeniledi. Zammın 2024 yılında 3'er aylık dönemde yapılmasını isteyen Memur-Sen, önümüzdeki yıl için yüzde 70, 2025 yılı için ise yüzde 40 zam istedi. Böylece Memur-Sen'in 2 yıllık zam talebi yüzde 110 oldu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 194
  • Dadaş 8 ay önce Şikayet Et
    55 milyon memur olmayan kesimi mutlu edecek bir haber bekliyoruz. Memurların tuzu kuru.
    Cevapla
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    Esnaf zaten canini ustedigi sekilde malina zammi fazlasiyla koyarak satiyor zaten. Su durumun en buyuk sebebi gozu doymaz 1 aldigini 15 e satma derdinde olanlar degilmi? Memurun tuzu kuruymus tabi memur kendi kafasina gore zam yapip maas aliyor degilmi? Millet okuyup sinava girip memur olurken fink atanlar simdi memurun tuzu kuru diyor hadi bu ya
    Cevapla
  • Saban 8 ay önce Şikayet Et
    Sana soran oldu mu. Otur oturduğun yerde
    Cevapla
  • Abdullah 8 ay önce Şikayet Et
    Memurlara özel okullar ücretsiz olmalı. Beş yılda bir ailecek ücretsiz yurtdışı tatili verilmeli. Evlerine ucretsiz temizlikçi gelmeli. Çalışma saatleri 10-15 olmalı. Yılda bir gün memurlar günü ilan edilmeli.
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    8.000 seyyanen memura verilip emekli memura verilmedi. Memur-sen sen o zaman neredeydin???
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Ne verirsen ver hep bir fazlasını ister insanoğlu
    Cevapla
  • Karadut 8 ay önce Şikayet Et
    Memur haddinden fazlasını almıştır. Zam yapılmamalı.
    Cevapla
  • Bozkurt74 8 ay önce Şikayet Et
    Kıskançlıktan sinirlerin bozulup hasta olacaksın, sen niye memur olup haddinden fazlasını almadın.
    Cevapla
  • Malazgirt...71 8 ay önce Şikayet Et
    Evet ; aynı dediğin gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle