Almanya'dan çarpıcı iddia! 3 ülke anlaşmaya yakın: Koordinasyonu Türkiye üstlenecek

Alman basını, Türkiye, Rusya ve Katar'ın Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yerini alacak yeni bir anlaşma hazırlığında olduğunu ileri sürdü.

GİRİŞ 20.08.2023 15:39 GÜNCELLEME 20.08.2023 16:05
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesinden sonra tüm dünyanın gözü Türkiye'nin yürüttüğü diplomatik girişimlere çevrilirken Alman basınından dikkat çeken bir iddia geldi.

Moskova'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'nden çekilme niyetini Ankara'ya önceden bildirdiğini ileri süren Alman basını, Türkiye, Rusya ve Katar'ın tahıl ihracatı konusunda yeni bir anlaşma hazırlığında olduğunu yazdı.

3 ülkenin önceki anlaşmanın yerini alacak yeni bir anlaşma için görüşmelerde bulunduğunu belirten Alman basını, "Yeni düzenleme, Rusya'nın tahılını öncelikle Afrika ülkelerine tedarik etmesini, Katar'ın tedarik için sponsorluk yapmasını ve anlaşmanın koordinasyonunu Türkiye'nin üstlenmesini öngörüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin "Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde" faaliyet göstermeye çalıştığı ifade edilen haberde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya'yı gıda ihracını sağlayacak eski tahıl anlaşmasından çekilme kararını yeniden gözden geçirmesine yönelik yaptığı çağrıya da yer verildi.

Alman basını, yeni anlaşmanın bu hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret edeceği Macaristan'da tamamlanabileceğini kaydetti.

KAYNAK: STAR
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 22
  • gözlemci 8 ay önce Şikayet Et
    bu sefer koridoru açıp Afrika'daki fakir ülkelere tahılı gönderin zenginler onların ihtiyacı yok dünyayı batıran onlar zaten onun için reisin bu işi yapar inşallah güvenimiz tam
    Cevapla
  • Cskn 8 ay önce Şikayet Et
    Yapıyormus gibi görunmeli fakat yapmamalı "Türkiye". Çünkü Avrupa Türkiye'yi Avrupa birliğine alıyormuş gibi yapıyor. Vize veriyormuş gibi yapıyor. Sığınmacilar için destek veriyormuş gibi yapıyor.
    Cevapla
  • Hakkı hoca 8 ay önce Şikayet Et
    Avrupa aç kalırsa kime saldıracak. Dikkatli olmak gerekir
    Cevapla
  • Müftü 8 ay önce Şikayet Et
    Onlardan korkan onlar gibi olsun
    Cevapla
  • Bir vatandas 8 ay önce Şikayet Et
    Tahıl Afrika'ya gitsin.
    Cevapla
  • yorumcu 8 ay önce Şikayet Et
    Kendi ülkende pahalılık yangın yeri, Avrupanın tahıl sorununu çözecekmiş. Adam dünya lideri, keşke ülkesine de liderlik etse.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle