Mobilyacılardan düğün sezonunda çiftlere alışveriş tavsiyesi!

Düğün sezonunu yaşandığı bu günlerde çiftlere bir öneri de MOSFED Başkanı Ahmet Güleç’ten geldi.

Mobilyacılardan düğün sezonunda çiftlere alışveriş tavsiyesi!
Mobilyacılardan düğün sezonunda çiftlere alışveriş tavsiyesi!
GİRİŞ 19.08.2023 16:40 GÜNCELLEME 19.08.2023 16:40

Bu dönemde çiftlerin mobilya alırken bütçelerine göre hareket etmeleri ve en çok da beğendikleri tarzlara göre mobilya bakmaları gerektiğini belirten Ahmet Güleç, “Her ne kadar anne ve babaların dediği olsa da çiftlere mobilya araştırırken ve alırken ebeveynlerin etkisinde kalmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Türkiye’de her yıl yüz binlerce çift evlenirken, evliliklerin çoğu özellikle ilkbahar ve yaz aylarında gerçekleşiyor. Düğün öncesi tüm mobilya ihtiyaçlarını tamamlamak isteyen çiftler mobilya mağazalarına akın ederken, sektör de talebi karşılamak için hız kesmeden çalışıyor. Seçim sürecinin geride kalmasıyla birlikte belirsizliklerin de sona erdiğini ve sektörün geleceğe odaklandığına değinen Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Belirsizliklerin bitmesiyle birlikte yoğun bir şekilde yaz sezonuna odaklandık. Şu anda yeni evlenecek çiftlerin tatlı telaşına sektör temsilcilerimiz de en kaliteli ürünleri sunarak ortak oluyor. Üreticilerimiz özellikle bu dönemde kullanıcıların aradıkları ürünün tedarikinde sıkıntı yaşamamaları adına stoklu olarak hazırlandılar. İç piyasa için çarkların hızla döndüğü düğün sezonunun tüm üreticilerimiz için bereketli olmasını diliyoruz” dedi.

Evlenecek çiftlere geniş ürün yelpazesi sunuluyor

Her geçen gün hem tasarım hem de ürün kalitesini geliştirerek gerek yurt içinde gerekse yurt dışında tüketicilerin dikkatlerini üzerine çeken Türkiye mobilya sektörü, düğün sezonunda da müşterilerine geniş bir yelpazede ürün çeşitliliği sunuyor. Yeni ev kuracak çiftler ise en çok temel ihtiyaçlardan olan modern salon takımları, yatak odaları, mutfak mobilyaları ve dekorasyon ürünlerini gibi ürünleri tercih ediyor. Taleplerin artmasıyla birlikte ürün satışlarında da önemli bir artış beklediklerini belirten Ahmet Güleç, “Teknolojinin sunduğu imkanların artmasıyla birlikte günümüzde insanların tasarım zevkleri de oldukça gelişti. İnsanlar artık evlerini istedikleri konsepte göre dizayn edebiliyorlar. Üreticilerimiz de tasarım konusunda kendilerini sürekli olarak geliştirdikleri için bu taleplere yönelik birçok ürün ve aksesuar hazırlıyorlar. Sektörümüz yeni evlenecek çiftlerin rahatlıkla istediği ürünü bulabilecekleri bir çeşitliliğe sahip, tüketiciler oturma gruplarından yatak odası takımlarına, yemek odası takımlarından akıllı mobilyalar ve çeşitli aksesuarlara her şeyi bulabiliyorlar” dedi. 

Evleri tıka basa mobilya ile doldurma dönemi sona erdi

Evlenecek çiftlere mobilya satın alırken tavsiyelerde de bulunan Ahmet Güleç, “Elbette öncelikle bütçelerine göre hareket etmeleri lazım. Ancak en çok da beğendikleri tarzlarına göre mobilya seçmeliler. Burada maalesef annelerin veya babaların etkisi altında kalıyorlar. Burada tabi bütçeyi kim karşılıyorsa biraz da onların sözü geçiyor. Neticede de yine anne ve babaların dediği oluyor. Ama bize göre gençlerin yaşam tarzına göre seçtikleri kararlarına saygı duyulması gerekiyor” dedi. Çiftelin kendi zevklerine göre evlerini döşemeleri gerektiğini vurgulayan Ahmet Güleç, “İkincisi ise günümüzde artık mobilya öyle tıka basa doldurma anlamına gelmiyor. Tasarım ve kalite çok önemli. Artık kalabalık eşya anlayışından vazgeçilerek daha sade bir yaşam ortamı tercih ediliyor. Sevdiğiniz, sizi mutlu edecek mobilyaları alın, ama abartmayın. İnsanlar artık zihinsel olarak çok yorgun. Zihinsel yorgunluk çalışma hayatında fiziksel yorgunluğa neden oluyor. Fiziksel yorgunluk olduğunda çimende bile yapsan rahat edebiliyorsun. Ancak zihinsel yorgunluğun getirdiği fiziksel yorgunluk kesinlikle doğru mobilyayla yaşama etki ediyor. Doğru mobilyaları almaya dikkat edilmeli” diye konuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL