Mehmet Şimşek'ten istifa ettiği haberlerine yalanlama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hakkında çıkan istifa haberini "uydurma" olarak tanımlayarak yalanladı. İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de Bakan Şimşek'in görevinin başında olduğunu belirtti.

GİRİŞ 18.08.2023 13:25 GÜNCELLEME 19.08.2023 10:18
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın ve sosyal medya hesapları tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında ortaya atılan istifa iddiasına dair açıklama yaptı.

İDDİA NEYDİ?

Bakan Şimşek'in, iki hafta önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a istifasını verdiği ancak istekleri yerine getirilince bu istifadan vazgeçtiği ileri sürülmüştü.

DMM: İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR

Bu tür asılsız iddialara itibar edilememesi gerektiği belirtilen DMM açıklamasında, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldiği günden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz. 'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi' iddiası doğru değildir." denildi.

BAKAN ŞİMŞEK: UYDURMUŞLAR

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet de istifa iddialarının ardından Bakan Şimşek'le irtibata geçti.

İstifa söylentilerine tek kelimelik cevap veren Mehmet Şimşek, "Uydurmuşlar" ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 103
  • BAMSI BEYREK 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke istifa etseydi bu adama hiç güvenmiyorum.
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanı güveniyoruz tam destekliyoruz bizler Sayın Mehmet Şimşek Bey gibi Liyakatli insanları güveniriz! Sizin gibiler malesef destek değil ancak köstek olursunuz!
    Cevapla
  • Kempes 1 yıl önce Şikayet Et
    O sana çok güveniyor.
    Cevapla
  • Bursadan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu asılsız haber yüzünden borsada insanlar bir dünya para kaybetti bunu yayan kişi bulunup ceza alacakmi cezanın olmadıgi ulkemde
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa ne iş yaparsın, ilkokulunda mı okumadın ki liyakat nedir diye sorarsın?
    Cevapla
  • CemOOOO 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bunu kim yaptıysa devlet buna hesap sormalı sorabilirse. Bu haberle borsa geriledi ve panik satışla yatırımcı zarar etti. Memlekette her şey yapanın yanına kar kalıyor. Yine öyle olacak
    Cevapla
  • Konya42 1 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Şimşek'i siz çağırdınız bari bırakın adam rahat rahat ekibini kursun ve çalışsın. Daha önce de ekonomimizi düzlüğe çıkarmıştı. Londra'da da dünyanın en önde gelen finans kuruluşlarına danışmanlık yapıyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle