Ekrem İmamoğlu'ndan Mehmet Şimşek'e teşekkür

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ulaşım projeleri için gerekli olan dış kredilere Hazine’den onay çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e teşekkür eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

GİRİŞ 18.08.2023 11:21 GÜNCELLEME 18.08.2023 11:39
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Seçim yenilgisinden sonra CHP'de değişim rüzgarının en önünde yer alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mayıs ayından itibaren Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı açıktan bayrak açmış ve sonunda pes etmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahalle ve ilçe seçimlerinde alevi delegelerle kurduğu oyun karşısında genel başkanlık yarışına girmeyi göze alamayan İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Bu gelişmenin ardından Ankara'ya giden İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile bir araya geldi.

HAZİNE'DEN ONAY ÇIKTI

İmamoğlu, görüşmede İstanbul'un ulaşım yatırımları için Hazine'den dış kredi talebinde bulundu.

İmamoğlu, M7 Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nun yapımı, M12 Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'na 300 metro aracı alımı, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu'na 100 metro aracı alımı, T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı'na 34 tramvay aracı alımına onay çıktığını açıkladı.

MEHMET ŞİMŞEK'E TEŞEKKÜR ETTİ

Kararı sosyal medya hesabından duyuran İmamoğlu, Mehmet Şimşek'e teşekkürlerini iletti:

İstanbul'un ulaşım yatırımları için ihtiyaç duyduğumuz dış kredilere hazine onayı veren Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'e teşekkürler.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    İşçinin sözleşmelerini yap bütün ibb şirketleri haftaya grev kararı alıyor eko
    Cevapla
  • Ömer 8 ay önce Şikayet Et
    albirini vur ötekine
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    adam seçim parası yapacak
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    pkk-pyd,fondaş nedyasına ve cebine iyi gelir artık
    Cevapla
  • hmd 8 ay önce Şikayet Et
    pkk yı finanse edecek demekki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle