Ülker yılın ilk yarısındaki cirosunu açıkladı

Ülker Bisküvi, 2023'ün ilk yarısını 19,6 milyar TL ciroyla kapattı.

Ülker yılın ilk yarısındaki cirosunu açıkladı
Ülker yılın ilk yarısındaki cirosunu açıkladı
GİRİŞ 17.08.2023 22:01 GÜNCELLEME 17.08.2023 22:01
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Şirketin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, 2023'ün ilk yarıyıl cirosu 19,6 milyar TL, şirketin Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 66, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının ciro içindeki payı ise yüzde 34 oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ülker Üst Yöneticisi (CEO) Mete Buyurgan, şirketin gelişimini sürdürdüğünü belirterek, "Türkiye'nin lider gıda şirketi olarak markalarımıza yatırım yapmaya, yeni ürünlerimizi tüketicilerimizle buluşturmaya, ihracatımızla, istihdamımızla ülkemize değer katmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Yılın ilk 6 ayında 24 yeni ürünlerinin raflarda yerini aldığını aktaran Buyurgan, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, her zaman tüketicisini en iyi anlayan ve trendlere öncülük eden lider marka olmak. Tüm kategorilerde başarılı bir performans gösteriyoruz. Türkiye'de her hanede ürünlerimizle yer alırken 100'ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bölgemizde güçlü bir oyuncuyuz, bisküvi pazarında Suudi Arabistan ve Mısır'da liderliğimizi sürdürüyoruz. Kazakistan ve Orta Asya ülkelerinde de güçlü büyüme trendimiz devam ediyor.

Yılın ilk çeyreğinde, ilk sürdürülebilirlik bağlantılı toplam 330 milyon dolar değerinde kredi anlaşmaları yaptık. İsrafsız şirket modeliyle sürdürülebilirlik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sürdürülebilir ham madde tedarikinden ambalaj yönetimine, lojistik yönetiminden atık geri dönüşümüne kadar tüm değer zincirini ele alan karbon yönetim programını da başlattık. Her alanda sera gazı emisyonlarını kontrol altına alarak, emisyon azaltıcı projelerle 2050 net sıfır şirket olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • A.A. 8 ay önce Şikayet Et
    Oldu adam sana çalışıyor sen kendi şirketinden %80 ver önce de bir göreyim bakayım saçmalamaya başladınız iyice
    Cevapla
  • erbatur 8 ay önce Şikayet Et
    1 milyar dolar bile degil
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Mahmut bilmiyorsan konuşma varmı çikolatayla ilgili bilgin
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    çubuk kreker incelmis iyice ama fiyat aynı
    Cevapla
  • YKC 8 ay önce Şikayet Et
    Ülkemiz ekonomik krizden geçerken, sadece bisküvi ve gofret satarak yapılan ciro 19,6 milyar Devletimiz krizden çıkana kadar tüm şirketlerin karlarından % 80 vergi almalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle