Bakan Işıkhan, sendika başkanlarıyla buluştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yarın sunulacak revize zam teklifi öncesinde sendika başkanlarıyla görüştü.

GİRİŞ 16.08.2023 17:28 GÜNCELLEME 17.08.2023 14:36
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen'e bağlı yetkili sendikaların genel başkanlarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, toplu sözleşme sürecinde gelinen aşamayı değerlendirdi.

Görüşmede sendikaların hizmet kollarına ilişkin talepleri ağırlıkla ele alındı.

Oransal zam teklifinin yenilenmesi beklenirken sendikalar, hizmet kollarının taleplerinin karşılaşmasının da önemli olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan'ın taleplerin birçoğuna olumlu yaklaştığı belirtildi.

Görüşme sonrasında hizmet kollarının taleplerinin önemli kısmının kabul edilmesi bekleniyor.

Oransal zam konusunda ise revize teklif beklenirken Memur-Sen'in, sürecin hakem heyetine gitmeden tamamlanmasından yana olduğu belirtiliyor.

ZAM PAZARLIĞINDA İKİNCİ TEKLİF YARIN

Memur ve memur emeklisinin iki yıllık zam pazarlığında, gözler üçüncü toplantıda.

Kamu İşveren Heyeti'nin ikinci teklifini sunması bekleniyor.

İlk teklif 14 Ağustos Pazartesi günü açıklandı ancak memurun beklentisini karşılamadı.

Memur-Sen, 2024'te toplam yüzde 70, 2025'te ise toplam yüzde 40lık zam talebiyle masaya oturmuştu. Kira desteği, bayram ikramiyesi ve memura yapılan seyyanen zammın emekliye de yansıtılması talepler arasındaydı.

MEMUR-SEN'DEN REVİZE TALEBİ

3. toplantı öncesi Memur-Sen, teklifin neden revize edilmesi gerektiğine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Merkez Bankası'nın 2023 için yüzde 58, 2024 için yüzde 33'lük enflasyon tahminleri hatırlatıldı.

Hükümetin zam teklifinin "piyasa gerçeklerinden uzak" olduğu savunuldu.

Açıklamada "Enflasyonu yenen maaş artışı için hükümet tarafından yasal düzenleme yapılarak vermek zorunda kalınan refah payı, Kamu İşvereni'nin de gündeminde olmalıdır." ifadesi kullanıldı.

SON KARAR 30 AĞUSTOS'A KADAR BELLİ OLACAK

Zam pazarlığında anlaşma için son tarih 21 Ağustos.

Uzlaşma olmazsa kamu hakem heyeti devreye girecek ve 30 Ağustos'a kadar son karar verilecek.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Fehmi 8 ay önce Şikayet Et
    Konut kira artışını yüzde 25 kolayca yaptınız ana memur maaş zammını pazarlık yapıyorsunuz verin ona da yüzde 25 artı yüzde 25
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Kahvaltı da görüşülen zamdan zerrece hayır gelmez. Sonu bağlar gazeli.
    Cevapla
  • reşit 8 ay önce Şikayet Et
    Emekli memura temmuz da çok büyük haksızlık oldu bakalım bunu ekim ayında ne kaar ile telafi edeceksiniz. 8 bin TL seyyanen bizim de hakkımız.
    Cevapla
  • Sivas 58 8 ay önce Şikayet Et
    Çok komiksiniz. Ne kadar görüşürseniz görüşün sonuç değişmeyecek. Memura yüzde altı vereceksiniz. Yine de büyük gelişme. En azından yüzde üç önermediler.
    Cevapla
  • Ozca n 8 ay önce Şikayet Et
    2024 2025 zam gorusmeleri arasinda emeklinin hakki kaynadi gitti en dusuk memur emeklisi 15000 olmasi lazimdi zam calisan memura gitti emekli asgari ucretin altinda kaldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle