İntel'den tarihi karar: 5.4 milyar dolarlık anlaşmayı iptal edecek!

ABD merkezli yarı iletken üreticisi Intel, İsrail merkezli çip üreticisi Tower Semiconductor'ı satın alma planlarını, her iki firma da mevcut sözleşmeleri sonlandırdığında anlaşmayı feshetme kararı aldı.

GİRİŞ 16.08.2023 11:11 GÜNCELLEME 16.08.2023 11:47

Intel Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 5,4 milyar dolarlık anlaşma için gerekli yasal onayları zamanında alamadığı için İsrailli sözleşmeli çip üreticisi Tower Semiconductor'ı satın alma planlarını sonlandırdığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Tower'ı satın almak için bir anlaşma imzalayan Intel, Tower'a 353 milyon dolarlık bir fesih bedeli ödeyecek.

INTEL AYRINTILARA YER VERMEDİ

Reuters Salı günü geç saatlerde kaynaklara dayandırdığı haberinde Intel'in Çinli düzenleyicilerden satın alma için sözleşmenin gerektirdiği şekilde zamanında onay alamadığını bildirmişti.

Bengaluru'dan Anirudh Saligrama tarafından yapılan haber; Savio D'Souza ve Nivedita Bhattacharjee tarafından yapılan düzenleme

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.