Sıcaklıklar arttı, su satışları patladı

Eskişehir’de hava sıcaklıklarının kent merkezinde 40 dereceye kadar çıkmasıyla soğuk su satışlarının yüzde 150 oranında yükseldiği ifade edildi.

Sıcaklıklar arttı, su satışları patladı
Sıcaklıklar arttı, su satışları patladı
GİRİŞ 15.08.2023 21:41 GÜNCELLEME 15.08.2023 21:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son yılların en bunaltıcı yaz mevsiminde Türkiye’nin çoğu noktasında yüksek hava sıcaklıkları etkili oluyor. Eskişehir’in merkezi noktalarında 40 dereceye kadar ulaşan hava sıcaklığı vatandaşların sıvı tüketim ihtiyacının artmasına neden olurken, soğuk su ve serinletici içecekler büyük bir ihtiyaç haline geldi. Esnaf, son günlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte su satışlarının yüzde 150 oranında yükseldiğini belirtirken, gazlı içeceklere yoğun talep gösterildiğini aktardı.

“Şu anda soğuk su satışı çok yüksek seviyelerde”

Eskişehir’de esnaflık yapan Ahmet Kaya, son günlerde soğuk su taleplerinin oldukça yoğunlaştığını söyledi. Satışların yaklaşık yüzde 150 oranında arttığını ifade eden Kaya, “Şu anda soğuk su satışı çok yüksek seviyelerde. Sıcak havalarda soğuk su güzel gidiyor. Yüzde 150 oranında muazzam bir artış var. Bakkallar olarak şu an kazancımızın büyük bir bölümünü su ve içecek satışlarından sağlıyoruz. Vatandaşlar gazlı içeceklere de ayrı bir ilgi gösteriyor. Ayrıca milli içeceğimiz ayran da çok satılıyor” dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • MUHALİF 8 ay önce Şikayet Et
    suya gelen zamlarda şahane bu arada.
    Cevapla
  • Tual 8 ay önce Şikayet Et
    Sıcaklar arttı suya zam geldi
    Cevapla