Memur-Sen, dört yardımda artış talep ediyor

Memur Sendikaları Konfedarasyonu'n (Memur-Sen) araştırmasında, kamu çalışanlarının yüzde 40'ı eş yardımının, yüzde 24'ü doğum, evlenme ve ölüm yardımının, yüzde 16'sı ise kreş yardımının artırılmasını talep etti.

GİRİŞ 15.08.2023 14:42 GÜNCELLEME 15.08.2023 15:55
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Konfederasyon tarafından 2-9 Ağustos'ta 50 bin kamu çalışanının katılımıyla dijital ortamda 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesiyle ilgili araştırma yapıldı.

Araştırmada, Memur-Sen'in refah payı talebine kamu çalışanlarının destek oranı yüzde 89 olurken, yeterli bulmayanların oranı yüzde 11'de kaldı.

Artırılması istenen yardımların sorulduğu araştırmada, kamu çalışanların yüzde 40'ı eş yardımının, yüzde 24'ü doğum, evlenme ve ölüm yardımının, yüzde 16'sı kreş yardımının ve yüzde 20'si ise diğer yardımların artırılması yanıtını verdi.

Araştırmaya katılanların yaklaşık yüzde 82'si evlenmek ya da çocuk evlendirmek için maddi yardıma ihtiyaç duyacağını ifade ederken, maddi yardımsız evlenebileceğini ya da çocuk evlendirebileceğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 4,49 oldu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Bu anlaşmalar boşuna.Memur ve emekliye her üç ayda enflasyon oranında artış yapılmalı. Emekli ve çalışan arasında uçurum oluştu artık bunu kimse kapatamaz.Kim gelirse gelsin.
    Cevapla
  • HAKİKAT 8 ay önce Şikayet Et
    Gerek yok ki bunlara; eşler çalışıyor, zaten çocukta yapılmıyor.
    Cevapla
  • sivaslı 8 ay önce Şikayet Et
    eş ve çocuk yardımı cidden çok az artırılmalı
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Verin bütçenin tamamını onlarda kurtulsun biz de. mamur başına 16 vatandaş düşüyor zaten. Hepimizi de bir memurun evine köle olarak verin.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    memur kesimine devletin tapusunu versinler en iyisi. konuşanlar özel sektorde neden çalışmak istemiyor oturduğu yerden para kazanamiyorlarda ondan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle