KARDEMİR'e alınacak 300 işçi kurayla belirlendi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) işçi kadrosunda istihdam edilecek 300 kişi için kura çekimi töreni düzenledi.

GİRİŞ 14.08.2023 21:23 GÜNCELLEME 15.08.2023 09:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mayıs mesajında, Türkiye'nin ilk entegre ağır sanayi kuruluşu KARDEMİR'e alınacağını duyurduğu 600 işçiden 300'ünün belirlenmesi için Yeni Mahalle Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekimi törenine, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğüne müracaat eden ve istenen şartları taşıyan adaylar davet edildi.

Törende konuşan KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, fabrikanın ülke için çok önem arz ettiğini, her geçen yıl büyüdüğünü söyledi.

Kura çekimine katılan işçi adaylarına başarı dileyen Demir, işçi alımlarının hakkaniyetli olması için 2021 yılından itibaren noter huzurunda kura çekimi yapıldığını anımsattı.

Noter huzurunda yapılan çekilişte, işçi statüsünde istihdam edilecek kişiler belirlendi.

Kura çekimine, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar ile işçi adayları katıldı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • vatan sevdalısı 8 ay önce Şikayet Et
    Orası garabük Olusa olu Olmassa Kendü bilü Yoksa kepaze olu
    Cevapla
  • Ağrılı Yusuf 8 ay önce Şikayet Et
    Keşke bütün alımlar böyle olsa . Şartlarını taşıyanlar kuraya katılır.
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    kura ile işçi mi alınır? peki adam yeterli deniyim ve bilgiye sahip değil, kişisel sorunları var, sağlığı orda çalışmaya uygun değil ise? çağırırsan oturur konuşursun, ikna olursa o kişinin o işi en iyi srkilde yapacağına işe alırsın. yoksa başkasına bakarsın.
    Cevapla
  • Kazım Adalı 8 ay önce Şikayet Et
    Başvuru Şartlarına uygun olan kişiler. Diyor değil mi haber de. İŞKUR'un sitesine gir ve araştır Kardemire girmek için başvuru şartları neler diye. Oturduğun yerden ahkâm kesme.
    Cevapla