Mobilyacı büyük buluşmaya hazırlanıyor

Türk mobilya üreticisi, Avrupa’nın en büyük sektörel buluşması olarak kabul gören, oluşturduğu marka değeri ile her yıl 150’yi aşkın ülkeden iş insanını ağırlayan İstanbul Mobilya Fuarı (IIFF), 2024 yılı çalışmalarına hız verdi.

Mobilyacı büyük buluşmaya hazırlanıyor
Mobilyacı büyük buluşmaya hazırlanıyor
GİRİŞ 14.08.2023 17:24 GÜNCELLEME 14.08.2023 17:24

Dünya mobilya sektörünün en önemli buluşmaları arasında yer alan ve düzenlendiği her yıl sektör liderlerini Türkiye'de bir araya getiren İstanbul Mobilya Fuarı (IIFF), 2024 yılı çalışmalarına hız verdi.

Yapılan açıklamaya göre, kapsamı ve büyüklüğü nedeniyle Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) eş zamanlı olarak düzenlenen ve Türkiye'nin dünyanın ilk 5 mobilya üreticisi olma hedefine önemli katkı sunan fuar, farklı ülkelerinden gelen sektör profesyonelleri sayesinde katılımcı firmaların dünyaya açılmasına olanak tanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, fuarın 23-28 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenleneceğini ve altı gün boyunca dünya mobilya sektörünün kalbinin İstanbul'da atacağını söyledi.

Güleç, "Her yıl sektörümüzün Avrupa'daki en büyük buluşmasını organize etmenin yanı sıra sürekli olarak fuarımıza talebin artıyor olması mutluluk verici. Gerek katılımcı gerekse ziyaretçi bazında rekorlarımızı tazeleyerek ilerliyoruz. Türkiye mobilya sektörü olarak dünyanın en büyük 5 mobilya üreticisi ülkesinden biri olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Üreticilerimizle birlikte gerek fuarımız gerekse uluslararası ticaret etkinliklerimiz sayesinde bunu da başaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Organizasyon sırasında veya sonrasında büyük iş anlaşmalarına imza atıldığına dikkat çeken Ahmet Güleç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ziyaretçilerimizden aldığımız geri dönüşlere göre 2023'te fuarı ziyaret eden kişilerin yüzde 90'ı 2024 yılında da tekrar ziyaret edeceklerini söylüyorlar. Ayrıca yüzde 93'ü de fuardan genel anlamıyla memnun kaldığını belirtiyor. Biz hem ziyaretçilerimizden hem de katılımcılarımızdan aldığımız geri dönüşlerle kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye mobilya sektörü gerek tasarım gerekse ürün kalitesini sürekli geliştiriyor ve bu özelliğimizden ötürü dünyada ürün çeşitliliği bakımından 4 ülkeden birisiyiz. Bir yandan düzenlediğimiz İstanbul Mobilya Fuarı ile diğer yandan dünya çapında katıldığımız organizasyonlarla ülkemizi gururla temsil etmeye devam edeceğiz."

Hedef 200 bine yakın ziyaretçi

İstanbul Mobilya Fuarı'nı (IIFF) 2023'te 156 ülkeden 25 bin 764'ü yabancı olmak üzere toplam 167 bin 500 kişi ziyaret ederken, bu rakamın 2024 yılında 200 bine çıkarılması hedefleniyor. Bu sene yoğun talep nedeniyle iki fuar merkezindeki 28 salonun yanı sıra kurulan çadırlarla 260.000 metrekarelik alanda gerçekleştirilen ve altı gün boyunca milyarlarca dolarlık iş hacmine imza atan fuarın, 2024 yılı performansının 2023 yılını geride bırakması bekleniyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.