Dikkat çeken Merkez Bankası anketi: Yüzde 75 olumlu buluyor

Areda Survey’in 2 bin 606 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk toplumunun yüzde 75'i Merkez Bankası’nın başına bir kadının atanmasını 'olumlu' buluyor.

GİRİŞ 14.08.2023 14:36 GÜNCELLEME 14.08.2023 14:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

28 Mayıs 2.Tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına yönelik yaptığı araştırmayla ortalama 0,2 farkla seçim sonuçlarını en yakın tahmin eden araştırma şirket Areda Survey, 5-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiği yeni araştırmada, katılıcımlıara "Merkez Bankası’nın başına bir kadının atanmasını nasıl karşıladınız?" sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre Dr. Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) atanan ilk kadın başkan olmuştu.

2 bin 606 kişinin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre katılımcıların yüzde 75'i Merkez Bankası’nın başına bir kadının atanmasını 'olumlu' bulurken, yüzde 25 ise kararı 'olumsuz' karşıladı.

Öte yandan araştırmanın sonuçları parti tercihlerine göre ise dikkat çeken bir tablo ortaya serdi.

Cumhur İttifakı'na destek verenlerin büyük bir çoğunluğu karardan memnun 14 Mayıs seçimlerindeki tercihlerine göre Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerden AK Parti ve MHP'ye destek veren katılımcılar 'kadın' olan bir Merkez Bankası başkanına 'olumlu' yaklaşırken, 'kadın' haklarının savunucusu olduğunu iddia eden muhalefet partilerinden bu kararı destekleyen CHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Partili katılımcıların oranı ise oldukça düşük kaldı.



MUHALİF PARTİLERE DESTEK VERENLERİN YARISI 'OLUMSUZ' BAKIYOR

AK Partili katılımcıların yüzde 91,9'u ve MHP'li katılımcıların yüzde 86,8'i Merkez Bankası'nı bir kadının yönetmesini desteklerken, bu oran CHP'li katılımcılarda yüzde 68,7, Yeşil Sol Partili katılımcılarda yüzde 50,4 ve İYİ Partili katılımcılarda ise yüzde 49,2 kaldı.


Türkiye genelinde 2.606 kişinin katıldığı ve 5-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 9
  • Merkez 8 ay önce Şikayet Et
    İsi ehline vereceksin eski başkanın biseyden anladığı yoktu.
    Cevapla
  • Vedat 8 ay önce Şikayet Et
    Kadın yada erkek olması bişey değiştirmiyor ki değişmeyen tek şey liranın pul olması.Hiç umrunda değil paramızın alım gücü yok bu şartlarda kim yatırım yapar nasıl olsa liradan başka herşeyin değeri artıyor.
    Cevapla
  • Göktürk 8 ay önce Şikayet Et
    İYİ partililere bak sen. Aslında Meral'i de takip etmezler de. Başka şansları yok.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    yaw kadın olsa ne olur erkek olsa ne olur böyle anket mi olur yaptığı işi aldığı kararları sorun iyi mi olumlu mu yoksa olumsuz mu,
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Muhtarlıklar ve meclis üyelikleri kaldırılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle