Taksiler yeni ücret tarifesine geçti

Taksilerde yeni ücret tarifesi 14 Ağustos itibarıyla uygulanmaya başladı. UKOME'nin 8 Ağustos'taki kararıyla indi-bindi ücreti 70 TL, açılış ücreti 19.17 TL, kilometre başı ücret ise 13.75 TL oldu.

GİRİŞ 14.08.2023 03:02 GÜNCELLEME 14.08.2023 13:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul'da ulaşıma yüzde 51.52 zam kararı alınmış, toplu ulaşımda 11 Ağustos'ta uygulanmaya başlayan yeni ücret tarifeleri, taksiler için ise 14 Ağustos olarak belirlenmişti.

TAKSİLER YENİ TARİFEYE GEÇMEYE BAŞLADI

Saat 00.00'a yaklaşırken, Taksim'de bazı taksicilerin yolcu almadan ilerlediği, bazı taksicilerin ise eski tarifeyle yolcu aldığı görüldü. 8 Ağustos'ta alınan karar sonrasında, taksimetre ayarı gerçekleştiren merkezlerde yeni ücret tarifesine geçiş yapan taksilerin, taksimetreleri 00.00 sonrasında yeni tarifeye geçti. Yeni tarifeyle, 40 TL olan indi-bindi ücreti 70 TL'ye, 12.65 TL olan açılış ücreti 19.17 TL'ye, 8.51 TL olan kilometre başı ücret ise 13.75 TL'ye ulaştı.

YOLCU HANGİ TARİFEDEN BİNDİYSE O TARİFEDEN DEVAM EDER

Taksici Ömer Oğuzhan, “Yeni tarifeye, yirmi dakikamız var, nasip kısmet. Yolcu hangi tarifeden bindi ise o tarifeden devam eder. Durup kapatmamız, yeniden açmamız gerekir. Onu da yapamayız" dedi.

"ZAMLARA, TAKSİ BULABİLECEKSEK TAMAMIZ"

Yolcu Mehdi Rahman ise, “Zamlara, taksi bulabileceksek tamamız, fakat taksiler yolcu seçecekse, istediğimiz yere götürmeyecekse, taksi bulamayacaksak bence kötü bir şey. Eski tarifeyle binmek şans oldu" şeklinde konuştu.

Taksici Faruk Atar, “Şu anda saat 00.06, açılış 19.17, indi bindi 70 TL. 00.00'dan sonra kullanıma hazır. 2 gün önce yaptırdık bin 950 TL'ye, henüz kullanamadık taksimetreyi. İnşallah hayırlısı olur" dedi.

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • osman 8 ay önce Şikayet Et
    ülkenin tapusunun yarısını tasicilere yarısını memurlara verseler bunlar diğer yarısınıda almak için birbiriyle savaşır
    Cevapla
  • BirVatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Sene 1995 Esenler otogarından taksiye bindim, TGRT göz Hastanesi'ne geldim. 1050 yazdı. Bilmiyorum İstanbul'u, ilk gelişim. Tedavimi oldum, bindim taksiye tekrar Esenler otogarına, sadece 250 yazdı. Ne olmuştu şimdi. Allah dürüst taksicilerle karşılaştırsın. Pek çoğunda para hırsından başka duygu kalmamış. Dürüstlük, insaf, merhamet, yardımseverlik...vb. uçup gitmiş. Ahirete zarar var.
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    Başarısız İETT yönetimi keçiye Abdurrahman çelebi dedirtti. Milleti bunlara mecbur etti.
    Cevapla
  • Derviş 8 ay önce Şikayet Et
    bir de sene 2023, her zam sonrası kuyruk oluşturup taksimetre güncelleme sırasına giriyorlar. Bak bu teknolojise taksimetre güncelleme için sıraya giriyorlar...
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    10 km yol git 170 TL, gazlı araç 1 TL mazotu 2 TL yakar, km de, 10 TL 20 TL, bide beğenmiyorlar,
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    sadece mazot masrafı var bu arabanın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle