Bakan Özhaseki açıkladı: Mogan Gölü'nün dip çamuru temizlendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara'da bulunan Mogan Gölü'nde 3 milyon 500 bin metreküp dip çamurunun temizlendiğini duyurdu.

Bakan Özhaseki açıkladı: Mogan Gölü'nün dip çamuru temizlendi
Bakan Özhaseki açıkladı: Mogan Gölü'nün dip çamuru temizlendi
GİRİŞ 13.08.2023 13:38 GÜNCELLEME 13.08.2023 16:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü, dip çamurunun temizlenmesinin ardından yeniden canlıların yaşam merkezi oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Temizlenerek eski güzelliğine kavuşan Mogan Gölü, su canlıları ve kuşların yaşam alanı olmaya devam ederken vatandaşlarımız için de keyifli vakit geçirebilecekleri bir sosyal yaşam alanı oldu." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Projesiyle Mogan Gölü'nden 3 milyon 500 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı. 2 etaptan oluşan dip çamuru temizleme çalışmalarıyla canlı florası korunurken, gölün etrafında da çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Yapılan temizliğin ardından yeniden binlerce canlının yaşam merkezine dönen Mogan Gölü, Başkentlilerin de keyifle vakit geçirdikleri alan oldu.

Bakan Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yayımladığı paylaşımda, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın ortak çalışması olarak 2016 yılında başlattığımız Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Projesi ile 3 milyon 500 bin metreküp dip çamuru çıkardık. Bu çalışma ile eski güzelliğine kavuşan Mogan Gölü, hem su canlıları ve kuşların yaşam alanı olmaya devam ediyor hem de çevresinde yaptığımız, çocuk oyun parkları, dinlenme alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla vatandaşlarımız için keyifli vakit geçirebilecekleri bir sosyal yaşam alanı oldu." İfadelerini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir baboş 8 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım orta hasarlı binaların durumu ne olacak zor duruödayız acil bir açıklama yapmanızı bekliyoruz
    Cevapla
  • a.60 8 ay önce Şikayet Et
    Bina bitim tarihi 2019 olduğu için iptal edilen yapı kayıt belgeleri geri verilsin.Bina yapım tarihi 30/06/2019 yapı kayıt belgesi son başvuru tarihi olsun ve mağdıriyetimiz giderilsin.
    Cevapla
  • Güneş 8 ay önce Şikayet Et
    Bakanım birde benim gibi evi olmayıp kirada oturanları mutlu etseniz İST Kartal Orhantepede M.H sinde 4 yıl oldu binamız yıkıldı 50 yıllık binada kirada oturuyorum zorlanıyorum yarısı bizden kampanyaya baş vurduk ama rant peşinde olan komşu var siz onlara fırsat vermessiniz inşallah yüzde 50 li baş baş vuruyu uygularsınız inşallah Saygılar
    Cevapla