Memurların zam beklentisi anketlere böyle yansıdı: Her 3 ayda bir zam

Memur-Sen’in 7. Dönem Toplu Sözleşmeden beklentileri ölçmek için yaptığı ankete katılan kamu görevlilerinin %90’ı oransal ücret artışlarının altışar aylık yerine üçer aylık halinde yapılmasının alım güçlerini koruyacağını düşünüyor

GİRİŞ 11.08.2023 16:38 GÜNCELLEME 12.08.2023 21:13
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

Memur-Sen, kamu görevlilerinin toplu sözleşmeden beklentilerini araştırdı.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, milyonlarca kamu görevlisini ilgilendiren 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde müzakere aşamasına geçilirken, konfederasyon kamu görevlilerinin toplu sözleşmeden beklentilerine yönelik yaptığı araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Konfederasyonun, 2-9 Ağustos'ta gerçekleştirdiği ankete, 50 bini aşkın kamu görevlisi katıldı. Katılımcıların yüzde 42'si kirada oturduklarını, yüzde 8,4'ü lojman hakkına sahip olduğunu belirtti.

KİRA YARDIMI TALEBİNE DESTEK

Anket sonuçlarına göre, kamu çalışanlarının yüzde 93,7'si Memur-Sen'in işverenden kira yardımı talebine destek verdi.

Katılımcıların yüzde 90'ı, enflasyona karşı alım gücünün korunması için oransal zamların 3'er aylık dilimler halinde verilmesini desteklediğini ifade etti.

Ankete katılan kamu çalışanlarının yüzde 96,8'i de bayram ikramiyesi teklifini olumlu karşıladı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 184
  • Kemal 8 ay önce Şikayet Et
    niye memur olmuyorsunuz zorunuza mı gidiyor yorumcu bazı arkadaşlara söylüyorum
    Cevapla
  • BELEŞİZM 8 ay önce Şikayet Et
    Ne veriliyorsa, BELEŞ kadro alan torpilli taşeronlara veriliyor. Maaş haricinde; tediyeler, normal ikramiyeler, bayram ikramiyeleri, yemek/yol ücretleri, ilave ek ödemeler, sosyal yardımlar, ... vs.ler. Memura ise sadece maaş. Adalet mi ?
    Cevapla
  • TORPİLLİYE 8 ay önce Şikayet Et
    BELEŞ kadrolu ilkokul mezunu temizlik görevlisine verilen Tediyeler, normal ikramiyeler, bayram ikramiyeleri, yemek/yol ücretleri, ilave ek ödemeler, sosyal yardımlar, ... vs.ler memurlara da verilmelidir. Torpilli taşeronun ortalama aylığı 35.000 TL'ye yaklaşmış durumda. Bekar memurun ise 20.352 TL. Denge/Düzen diye birşey kalmamıştır.
    Cevapla
  • levocan 8 ay önce Şikayet Et
    olmadı her ay sonu zam olsun.
    Cevapla
  • Barış Bakıoğlu 8 ay önce Şikayet Et
    Memur devletin hizmetçisidir. Devlette memur sayısı çok fazla. bürokrasiden dolayı işler yürümüyor. 1 kişinin yapacağı işe 3 kişi maaş alıyor. Devletin 50 yaşın üstündeki memurları çıkartıp içini temizlemesi şart. istediğiniz kadar zam yapın, adamın çok olduğu yerde kimse elini işe vurmaz. Devletin ş performansına göre maaş vermesi gerekli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle