Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tüzel kişilerin kimlik tespiti kararı

Artık uzaktan kimlik tespitinde yapay zeka uygulamalarının kullanılabilmesine imkan sağlandı. Böylelikle tüzel kişilerin uzaktan kimlik tespitinde yapay zeka uygulamaları devreye girecek.

GİRİŞ 11.08.2023 14:30 GÜNCELLEME 11.08.2023 14:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yapay zeka uygulamaları giderek hayatımıza daha çok alanda girmeye başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ'i bugünkü Resmi Gazete'te yer aldı ve yürürlüğe girdi.

Bu kararla birlikte tüzel kişilerin uzaktan kimlik tespitinde yapay zeka uygulamalarının kullanılabilmesine imkan tanındı.

Tüzel kişilerle uzaktan müşteri ilişkisi kurulması zorunluluğu doğdu

Sadece gerçek kişilerle sürekli iş ilişkisi tesisinde müşteri kimliğinin doğrulanması amacıyla uzaktan kimlik tespiti yöntemleri kullanılabiliyorken finans sektöründe yaşanan teknolojik gelişmeler, gerçek kişilerin yanı sıra ticaret siciline kayıtlı tüzel kişiler için de uzaktan müşteri ilişkisi kurulmasını gerektirdi.

Bilgi güvenliği yönetim sistemine ilişkin sertifikasyon şartı getirildi

Uzaktan kimlik tespitinin teknoloji yoğun bir uygulama olduğu dikkate alınarak, dış hizmet alımlarında gerekli güvenlik şartlarını sağlamak amacıyla bilgi güvenliği yönetim sistemine ilişkin sertifikasyon şartı ile uzaktan kimlik tespitinde yapay zeka uygulamalarının kullanıldığı durumda teknik bazı hususlarda raporlama şartı getirildi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Cengiz 8 ay önce Şikayet Et
    Ülkenin bütün sorunlarını halletin bi bu kaldı sen önce git vatandaşa bi sor bakim evine et sebze meyve ve hatta ekmek alabiliyormu
    Cevapla
  • Doğrucu 8 ay önce Şikayet Et
    Tehlikeli ve çok dikkat edilmesi gerekn işler bunlar, birde tüzel kişiliklerin eğitim ve bilinç durumu düşünüldüğünde biraz erken gibi
    Cevapla