İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden taksi zammı açıklaması

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın zam talebi üzerine İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, "UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkimiz yok" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 09.08.2023 13:47 GÜNCELLEME 09.08.2023 13:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İBB, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşıma yapılan yüzde 51.52'lik zammı yeterli bulmayan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO), yeni zam oranını belirlemek için İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB)'ne teklif sundu.

Teklifte indi-bindi ücretine yüzde 100 zam talep edildi. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu teklifi görüşmek için bugün saat 11.00'de toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası birlikten yazılı açıklama yapıldı.

İSTESOB'un yazılı açıklamasında, "İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası (Taksiciler), İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası ve İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'ndan gelen yeni ücret tarifeleri teklifini değerlendirmek üzere 09 Ağustos 2023 Çarşamba günü toplandı. Odalarımızın haklı taleplerine rağmen; Yönetim Kurulu, toplu ulaşım ücretlerini belirleme noktasında 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu ile 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu arasında çelişki olması, taksi, minibüs ve servis taşımacılığı ücret tarifelerinin belirlenmesi konusunda UKOME kararlarının kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişileri bağlaması nedeniyle Birliğin UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkisinin bulunmadığı yönünde karar aldı" şeklinde açıklama yapıldı.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Taksi mafyası
    Cevapla
  • Ahmet kahveci 8 ay önce Şikayet Et
    neden bu taksilerde vergi alınmaz ayrıcalık nedir.
    Cevapla
  • Sahin 8 ay önce Şikayet Et
    Kiralamayı kaldırsınlar
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    hala yolcu seçiliyor anlamadım yokmu bunların kafasını ezecek kanun yolcu seçen aracı bağla 15 gün
    Cevapla
  • mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    yüksek fiyatlara kiraya verilen plakayı alan kişi,hem kirayı çıkaracak,hem karnını doyuracak.bana göre,kiraya verme işini kaldıracaklar.çalışan mal sahibide kanaatkar olacak.her şey para değil.kısa mesafe,uzak mesafe hepsine razı olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle