Amazon'dan 10 milyar dolarlık halka arz öncesi yatırım atağı

ABD'li teknoloji şirketi Amazon, SoftBank'ın Arm iştirakinde ilk halka arz öncesi ana yatırımcılardan biri olmak için görüşmeler yapıyor.

Amazon'dan 10 milyar dolarlık halka arz öncesi yatırım atağı
Amazon'dan 10 milyar dolarlık halka arz öncesi yatırım atağı
GİRİŞ 09.08.2023 10:47 GÜNCELLEME 09.08.2023 10:47

Amazon'un halka arza dahil olma olasılığı, Arm'ın bulut bilişim teknoloji konusunda önemini gösteriyor. Şirketin bulut bilişim birimi Amazon Web Hizmetleri, Arm'a ait tasarımı kullanarak Graviton isimli kendi işlemci çipini üretiyor.

Kaynaklardan biri, Arm'ın eylül başında Nasdaq endeksinde borsaya kote olmaya hazırlandığını belirtti. Arm söz konusu halka arzda 8 ila 10 milyar dolar toplamayı hedefliyor.

Amazon ve Arm, konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

10 ŞİRKETLE GÖRÜŞÜYOR

Arm bir süredir halka arzı öncesinde Intel, Alphabet ve Nvidia da dahil olmak üzere yaklaşık 10 teknoloji şirketiyle yatırım konusunda görüşmelerde bulunuyordu. Kaynaklara göre, bahsi geçen yatırımcılar şirketin yönetim kurulunda söz sahibi olma hakkına sahip olmayacak.

Kaynaklardan biri, Arm'ın halka arza ana yatırımcıları da dahil ederek başlıca müşteriler ile ilişkilerini güçlendirmeyi ve halka arzın çekiciliğini artırmayı umduğunu söyledi.

Arm'ın halka arzı, dünyanın en büyük teknoloji yatırım fonlarından biri olan Vision Fund'ı kuran ve teknoloji yatırımındaki başarısızlıklardan sonra bu fonu kurtarmaya çalışan Softbank'in son derece ihtiyaç duyduğu bir gelişme olacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.