ABD'de hanehalkı borcu 17 trilyon doları geçti

ABD'de hanehalkı borcu, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,1 artarak 17,06 trilyon dolara ulaştı. Bu dönemde otomobil kredisi borcu 20 milyar dolar yükseldi.

ABD'de hanehalkı borcu 17 trilyon doları geçti
ABD'de hanehalkı borcu 17 trilyon doları geçti
GİRİŞ 08.08.2023 18:59 GÜNCELLEME 08.08.2023 18:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (Fed) New York şubesince hazırlanan 2023'ün ikinci çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu yayımlandı.

Buna göre, Amerikalıların toplam hanehalkı borcu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,1 artarak 17,06 trilyon dolar olarak tespit edildi.

Yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 16 milyar dolarlık artış kaydeden hanehalkı borcu, yıllık bazda ise 909 milyar dolar arttı.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri almaya devam ederken, söz konusu borç kalemi ikinci çeyrek itibarıyla 12,01 trilyon dolar oldu.

Yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 30 milyar dolar azalan konut kredisi borcu, yıllık bazda ise 627 milyar dolar arttı.

Yeniden finansman dahil konut kredisi kullanımı bu yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe göre 70 milyar dolarlık artışla 393 milyar dolara yükseldi.

Bu dönemde Amerikalıların en çok borçlandığı diğer kalemlerden otomobil kredileri 20 milyar dolar artışla 1,58 trilyon dolara çıkarken, öğrenci kredileri 35 milyar dolarlık azalışla 1,57 trilyon dolara indi.

Kredi kartı borçları ise bu yılın ikinci çeyreğinde 45 milyar dolar artarak 1,03 trilyon dolara ulaştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Nazmi crzc 8 ay önce Şikayet Et
    telefonuyla dalga geçip dalga geçenler ahirette onlar soba tüp gaz kullanacaklar inşallah
    Cevapla
  • Ömer SİVAS 8 ay önce Şikayet Et
    Onlar için bir sorun yok nasıl olsa biz ve bizim gibiler ödüyor
    Cevapla
  • Ugur 8 ay önce Şikayet Et
    Ervyada gec batacak
    Cevapla
  • Bozkurt 8 ay önce Şikayet Et
    BRICHS ülkelerinin yeni para birimi toplantısı 22 Ağustosta eğer onaylanırsa Dolar için büyük sıkıntı olur.Çünkü bu ülkeler dünya nüfusunun % 40'ini oluşturuyor.
    Cevapla
  • Muşlu 8 ay önce Şikayet Et
    Kalben inanıyor musun buna gerçekten . Ya da battığını görmeye ömrün yeteceğine gerçekten inanıyor musunuz
    Cevapla
  • Aslan 8 ay önce Şikayet Et
    Adamlar basiyor sinirsiz,kime göre borç kime gore kagit parcasi,kime gore dolar .. yarin basar 1 trilyon dolar hayata gaz verir .boyle sacma bir sistemin içindeyiz
    Cevapla
  • Vatandas 8 ay önce Şikayet Et
    Biz onu da öderiz. Bize komaz.
    Cevapla
  • TURAN 8 ay önce Şikayet Et
    İşte bunun için zamanını yakalamissin çin,Rusya,brics uyleri bunun için bastırıyor batırmak için eğer petrodolar bu işten çıkarsa o borçla kendi başına kalacak parası kağıt olacak eğer altını varsa öder ama o borcun karşıligi altın dünyada yok gibi onun elinde hiç yok Ukrayna savaşında bunun için ama yemezler her yerden Afrika,asya,ortadogudan sıkıştırmalar bu yüzden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle