Memurun 2 yıllık zam pazarlığı! İlk aşama tamamlandı

Milyonlarca memurun merakla beklediği toplu sözleşme görüşmelerinde ilk aşama tamamlandı.

GİRİŞ 08.08.2023 15:42 GÜNCELLEME 08.08.2023 15:48
Bu Habere 254 Yorum Yapılmış

Memurların merakla beklediği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde ilk aşama tamamlandı. Hafta boyunca süren komisyon çalışmalarında genele ve hizmet kollarına ilişkin maddelerin ön müzakeresi yapıldı.

TALEPLER TEK TEK İNCELENDİ

Komisyon çalışmaları çerçevesinde genele ilişkin teklifler dahil olmak üzere 11 hizmet kolunun teklifleri tek tek görüşülerek tasnif edildi.

1 Ağustos’ta başlayan 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde komisyon çalışmaları tamamlandı. 2 Ağustos’ta başlayan ve hafta sonunda da devam eden komisyon çalışmalarında, Memur-Sen ve bağlı sendikaların Kamu İşveren Heyeti’nde sunduğu teklifler tek tek masaya yatırılarak tasnif edildi. 11 Hizmet kolu teklifleri ve genele ilişkin tekliflerin görüşüldüğü komisyon çalışmalarında kamu görevlilerinin talep ve beklentileri tek tek incelendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik’in de bazı toplantılarına katıldığı komisyon çalışmaları, Memur-Sen’in genele ilişkin tekliflerinin görüşülmesiyle sona erdi.

12 AĞUSTOS'TA SONA ERECEK

Toplu sözleşmenin bundan sonraki aşamasında komisyon çalışmalarında ortaya çıkan raporlar ışığında teklifler müzakere edilecek. 9 Ağustos’ta başlayacak olan müzakere süreci 12 Ağustos’ta sona erecek. 14 Ağustos’ta Kamu İşveren Heyeti’nin ilk teklifi sunması planlanıyor.

17 AĞUSTOS'TA SUNULMASI BEKLENİYOR

15 Ağustos’ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek olan toplu sözleşmede hükümetin ikinci teklifini ise 17 Ağustos tarihinde sunması bekleniyor.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 254
  • Halis d 8 ay önce Şikayet Et
    2 sene uzun bir zaman 3 ay sonrası belli değil bence senelik olsun. Memur zararlı çıkacak
    Cevapla
  • Ahmet Köroğlu 8 ay önce Şikayet Et
    İnşallah memur emeklileri için seyyanen zammı unutmazlar
    Cevapla
  • Demir D.oglu 8 ay önce Şikayet Et
    Sevgili kardeşim. Emekli ve çalışan için seyyanen zam bir aldatmaca. Bunu hala anlamadınız mı? Seyyanen zamlar hiç bir zaman kök maaşa dahil edilmez.
    Cevapla
  • Bozkurt 8 ay önce Şikayet Et
    2 yıl sonra enflasyon ne olur ??? Artı emekli memurların maaşlarının çok düşmesinin önüne geçilmesi gerekiyor
    Cevapla
  • Mağdur emekli 8 ay önce Şikayet Et
    Memur emeklisi bu sene çok zararda EYT. Emeklisi 43 yaşında emekli olanlar var eyt sayısı fazla olunca memur emeklisi memurla hep aynı zammı alırken şimdi ayırdılar çalışan memur ile emekli arasında %52 fark var
    Cevapla
  • memur 8 ay önce Şikayet Et
    şimdiden 2 yıllık pazarlık yapmak mantıksız değil mi ? cünkü enflasyonun yönünü ve ülkenin mali durumunu 2 yıl öncesinden ön görebilmek mümkün değil. o gün gelince yenide revize edilsin denilecek maaşlar tekrar görüşülecek. 2 yıl çok uzun bi süre. belki 6 aylık veya en çok 1 yıllık olarak görüşülse daha iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle