Kız Kardeşim Projesi GİKAD ile genç kadınların yanında

Kız Kardeşim Projesi’nin yeni döneminde hayata geçirilen Güçlenme Programı kapsamında 18-25 arası genç kadınlara desteğini genişleterek sürdürüyor.

Kız Kardeşim Projesi GİKAD ile genç kadınların yanında
Kız Kardeşim Projesi GİKAD ile genç kadınların yanında
GİRİŞ 08.08.2023 12:17 GÜNCELLEME 08.08.2023 12:17

Kız Kardeşim Projesi Güçlenme Programı kapsamında ‘Keşfet Kendini’ uygulaması ile uygulanan testler, gençlerin kendilerini keşfetmeleri, potansiyellerini fark etmeleri, duygusal dayanıklılıklarını geliştirmeleri ve geleceklerini güçlü hedeflerle inşa edebilmeleri için genç kadınlara yol gösteriyor. 1000 KKTC’li genç kadının ücretsiz olarak faydalanabileceği testlerin sonuçları genç kadınlara özel bir yorum raporu ile gönderiliyor.

Son dört yıldır sürdürülen iş birliği kapsamında GİKAD ve Kız Kardeşim Projesi’nin etki alanı genişliyor.

Lefkoşa’da 5 Ağustos 2023 tarihinde Gİ-KA İstasyon’da gerçekleştirilen buluşmada, GİKAD’ın hayata geçirdiği yaklaşık 150 girişimci kadının üye olduğu, geleneksel el sanatlarından gıdaya kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren Gİ-KA Kooperatifi hakkında bilgi verildi. Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda GİKAD ile iş birliği yapan Kız Kardeşim Projesi’nin yeni dönemindeki faaliyetleri anlatıldı.  
  
“GİKAD İLE ANLAMLI İŞ BİRLİĞİNE DEVAM EDİYORUZ”

Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Zeynel Çağlar, GİKAD üyeleri ile bir kez daha bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Çağlar, “2023 yılı ile birlikte ikinci fazını başlattığımız Kız Kardeşim Projesi’nin yeni döneminde daha çok genç kadın lider ve kadın kahraman oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Projemizi, 18-25 yaş arası genç kadınların kendilerini tanımaları, kendi hayallerinin gerçekleşmesine giden yol için bir fırsat sunabilmeyi, ilham bulmalarını ve kendilerinin de genç kadınlara ilham vermelerini sağlayacak şekilde güncelledik. GİKAD ile yürüttüğümüz anlamlı iş birliğine devam ediyoruz. Projemizin yeni döneminde hayata geçirdiğimiz ‘Keşfet Kendini’ testlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek” dedi. 

KIZ KARDEŞİM PROJESİ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Kız Kardeşim Projesi’nin yeni döneminde 18-25 yaş arasındaki kadınlara yönelik; “Kız Kardeşim Güçlenme Programı”, “Kız Kardeşim Burs Programı” ve “Kız Kardeşim Yıldızlar Karması Programı” olmak üzere üç ayrı program hayata geçirildi. Bu yeni programlar ile 50 bin genç kadının güçlenmesine destek olmak hedefleniyor. Güçlenme Programı üç temel uygulamadan oluşuyor. Keşfet Kendini ile Davranış Bilimleri Enstitüsü (DBE) tarafından gerçekleştirilecek kişilik ve dayanıklılık envanteri testi 10 bin genç kadına ücretsiz olarak sunuluyor. 

Kız Kardeşim Projesi kapsamında tamamen ücretsiz olarak sunulan “Kişilik Envanteri Testi” ve “Dayanıklılık Envanteri Testi” gençlerin kendilerini keşfetmeleri, potansiyellerini fark etmeleri, duygusal dayanıklılıklarını öğrenmeleri ve geleceklerini güçlü hedeflerle inşa edebilmeleri için onlara yol gösteriyor. DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü uzmanları aracılığı ile hazırlanan ve 14 temel kişilik özelliği ile 5 genel kişilik eğilimini ölçen Kişilik Envanteri, 30 soruluk bir yetenek testi ve 143 maddelik bir sıfat listesi olmak üzere toplam 2 bölümden oluşuyor. “Kendini Yönetebilme”, “Öz Yetkinlik”, “Stresle Baş Etme”, “Duyguları Yönetebilme”, “Hedefe Odaklanma/Sebat/Planlama”, “İlişkileri Yönetebilme” olmak üzere 6 temel yaşam becerisinden oluşan Dayanıklılık Envanteri ise 92 sorudan oluşuyor. Test sonuçları genç kadınlara özel bir yorum raporu ile gönderiliyor.


Yılın ilk yarısında depremden doğrudan etkilenen 300 başarılı genç kadına burs verildi
Güçlenme Programı kapsamında ayrıca Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) ile birlikte çevrimiçi mentorluk uygulaması hayata geçirildi. Bu uygulama ile bireysel ve kariyer yolculuklarında daha da güçlenmelerini sağlayacak mentorluk uygulamaları ile genç kadınların mesleki ve kişisel gelişimleri, profesyonel öğrenci koçları ve Coca-Cola ekosistemindeki profesyoneller tarafından desteklenecek. Yeni dönemde ayrıca gençlerle ve alanında başarılı, tanınmış isimlerle yılda iki kez olmak üzere ağırlıklı olarak çevrimiçi platformda ilham buluşmaları gerçekleştirilecek. Kız Kardeşim Projesi’nin yeni döneminde Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile birlikte yürütülen Burs Programı, devlet üniversitelerinde okuyan hazırlıktan son sınıfa kadar olan öğrencileri kapsıyor. 2023 yılının ilk yarısında, lisans eğitimine devam eden ve depremden doğrudan etkilenen 300 başarılı genç kadına burs verildi. 

Yıldızlar Karması Programı ile ilham verici hikâyelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor
İlham verici hikâyelerin hayata geçirilmesi amacıyla geliştirilen ve AHBAP Derneği ile hayata geçirilecek olan Kız Kardeşim Yıldızlar Karması Programı ile spor, sanat ve toplumsal fayda alanlarında 20 genç kadın ayni ve maddi olarak desteklenerek, toplumun ihtiyaç duyduğu umut dolu hikâyelerin yeniden üretilmesi amaçlanıyor. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.