JP Morgan'dan Türkiye açıklaması: Başarılı geçti

JPMorgan Türkiye Masası Başkanı Burak Kaynak, geçen cuma düzenlenen ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da katıldığı yatırımcı toplantının "başarılı" geçtiğini belirtti.

GİRİŞ 08.08.2023 13:03 GÜNCELLEME 08.08.2023 13:14
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

JPMorgan Türkiye Masası Başkanı Burak Kaynak, toplantının yetkililerin piyasayla doğrudan temasa geçmeleri açısından önemli bir fırsat olduğunu, yabancı yatırımcıların kararların gerekçelerini ilk elden öğrenmeye oldukça değer verdiğini söyledi. Kaynak, uluslararası yatırımcıların Şimşek'i uzun yıllardır tanıdıklarını, ancak Erkan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı olarak yabancı yatırımcılarla ilk kez bir araya geldiklerini vurguladı.

Bloomberg HT'ye konuşan Kaynak, Erkan'ın enflasyon görünümü ve para politikasına odaklanan kapsamlı ve teknik bir sunum yaptığını ve ardından başarılı bir soru-cevap seansı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ekonomi yönetiminden önemli toplantı! ABD'nin en büyüğü masadaEkonomi yönetiminden önemli toplantı! ABD'nin en büyüğü masada

'TÜRKİYE İÇİN BİR FIRSAT'

Yatırımcıların Türk yetkililerin aldıkları kararların mantığını, gerekçelerini ve hedeflerini ilk elden öğrenmeye gerçekten değer verdiğini ifade eden Kaynak, toplantının Türkiye'nin ekonomi politikası yetkilileriyle piyasanın doğrudan iletişime geçmesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Toplantıda, Erkan'ın "para politikası ve makroekonomik görünüm", Şimşek'in de "ekonomik görünüm" konulu sunumları bulunmuştu.

Toplantıda, konuşmacı olarak Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar'ın yanı sıra Türkiye Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi başkanları da yer almıştı.

DMM İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Söz konusu toplantı hakkında "olumsuz sonuçlandı, yatırımcılar ikna edilemedi" şeklinde asılsız iddialar ortaya atıldı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bu iddiaların doğru olmadığını açıklamıştı.

"BU TÜR ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ"

İddiaların masa başında kurgulandığı ve yabancı yatırımcıyı sabote etme amaçlı olduğu belirtilen DMM'den "Bu tür asılsız iddialara itibar etmeyiniz." açıklaması yapıldı. DMM'nin açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, geçtiğimiz Cuma günü JP Morgan'ın düzenlediği ve 50 yatırımcının katıldığı bir yatırımcı toplantısı gerçekleştirmiştir. Toplantı biter bitmez, Bakan Şimşek'in ve TCMB Başkanı Erkan'ın açıklamaları hakkında asılsız iddialar ortaya atılmıştır. Muhataplarına dahi sorulmadan tamamen masa başında kurgulanan bu iddialar, uluslararası yatırımcılarla yapılan görüşmeyi sabote etme amaçlıdır. Bu tür asılsız iddialara itibar etmeyiniz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın katıldığı Türkiye Ekonomik Forumu'ndaki toplantı olumsuz sonuçlandı, yatırımcılar ikna edilemedi' şeklindeki iddialar doğru değildir"

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • nedim 8 ay önce Şikayet Et
    kör ile sağırlar birbirini ağırlar,hissedilen bir iyileşme yaşanamıyor
    Cevapla
  • Eflaki 8 ay önce Şikayet Et
    Acilen çin, Hindistan, Vietnam gibi ucuz iş gücü olan ülkelerden gelen nihai ithal ürünlere ek zam yapın yoksa yerli üretim biter.. Akaryakıt ürünlerine zam yapmayın rekabet şansımız azalıyor
    Cevapla
  • Sen ben o 8 ay önce Şikayet Et
    Ne hikmetse cümle yabancı devlet, kurum, yönetici, banka VS bizi övüyor. Bunca yıldır bize sövenlerin en kötü zamanımızda bizi övüyor olması çok ürkütücü. Bu adamla kadın kimin hizmetinde bilmiyorum ama sanki bize değil hizmetleri
    Cevapla
  • Okur 8 ay önce Şikayet Et
    Yabancı yatırımcı türkçe okuyormuşş. Komik ötesi. Tempıltın bile açıklama yapmamış. Borsa uçacam derken çakılır iki hafta daha açıklama gelmezse. dolarda bi tık yukarı çıkar. Çakulınca birazıcık yabancı gelir ucuzdan alır borsa bu seviyeyi az geçer geçmez. yatırım tasviyesi değildir tamamen kurgudur. çeyrek al yastığın altında saklacıdan bu kadar.
    Cevapla
  • Demi 8 ay önce Şikayet Et
    Faizler artınca ödemeler aksar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle