Adıyaman'da iş başı eğitimleri yapılacak

AK Parti MKYK Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, "İşbaşı eğitimleri ile Adıyaman'da nitelikli işgücü ve istihdam artışı olacak." ifadelerini kullandı.

Adıyaman'da iş başı eğitimleri yapılacak
Adıyaman'da iş başı eğitimleri yapılacak
GİRİŞ 07.08.2023 20:01 GÜNCELLEME 07.08.2023 20:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt'un açıklamaları şöyle:

"İşgücü piyasasının arz yönünün depremden olumsuz etkilendiği başta Adıyaman olmak üzere bazı illerde düzenlenen işbaşı eğitim programı hakkında hazırlanmaktadır.

İŞKUR tarafından düzenlenmekte olan işbaşı eğitim programlarında; program açılışları, aylık kontroller ve yeniden yararlanma halinde işverenler tarafından bildirilen prim gün sayısı esas alınarak hesaplama yapılmaktadır.

Ancak Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle işgücü piyasasının arz yönünün diğer illere kıyasla görece olumsuz etkilendiği Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerde söz konusu hesaplama usulü ile program düzenlememesi nedeniyle nitelikli işgücünün ivedilikle yetiştirilebilmesine katkı sağlamak amacıyla işbaşı eğitim programlarında değişikliğe gidilerek program açılışları, aylık kontroller ve yeniden yararlanma halinde prim gün sayısı baz alınarak yapılan hesaplama usulü değiştirilmiş ve doğrudan sigortalı sayısı esas alınarak hesaplama yapılmasına imkan sağlanmıştır.
İlgili programların uygulama tarihi başlangıçta 09.05.2023-31.07.2023 olarak belirlenmiş olup gelinen aşamada ilgili illerdeki ihtiyaca binaen 31.12.2024 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan 'a teşekkür ediyorum."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • remzi 8 ay önce Şikayet Et
    Adıyamanda 6 şubatta yıkılan binaların enkazları yerinde duruyor.birde kanala çıkmış bize başka şeyler anlat.Adıyamanın ismi silinsin başka vilayete bağlansın.yönetim ve ilgilileri azad edilmeli
    Cevapla
  • metin 8 ay önce Şikayet Et
    Çalişsa ne olacak ahmeti 43 yaşinda emekli yapiyorsun mehmeti 60 yaşinda böyle adaletmi olur adaletiniz batsın
    Cevapla