Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 1 gramlık altın kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kararına göre en düşük 1 gram altın üretebilecek.

GİRİŞ 07.08.2023 17:15 GÜNCELLEME 08.08.2023 09:57
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre rafineriler basılı altını en az 0.5 gram yerine en az 1 gram olarak üretilebilecek.

Düzenleme, Hazine'nin internet sitesinde yer alan "Rafineriler Tarafından Üretilecek Basılı Kıymetli Madenlere İlişkin Genelge'de yapılan değişiklikle gerçekleştirildi.

Genelge'de yapılan değişiklikle basılı altınlar asgari 1 gram, azami 100 gram ağırlığında üretilebilecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Mehir kalkmalı. 8 ay önce Şikayet Et
    Bence evlenirken kadına altın takma töresinden vazgeçilmeli. Eskiden kadının boşanma hakkı yokmuş. Bir nev'i kadını satın alıyormuşsun. Artık kadın istediğinde boşanabiliyor mu? O halde mehir, şu, bu adı altında altın isteme hakkı da bulunmuyor. Neticede İslam dininde de kadın mehir istemek zorunda değil. İstese bağışlayabilir. Bağışlamalıdır da. Yeri gelince eşitiz demesini biliyorlar.
    Cevapla
  • Hakan 8 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • Hakikat 8 ay önce Şikayet Et
    İnsanimiz oglunu kizini evlendirmek icin 100gr.altini gr.gr. ya da bilezigi parca parca biriktirerek alabilirken; 100gr. Altini bir alista alabilmek icin hesabini kitabini bilmeyen varlikli insanlar olmak gerekir.Bu gidisata dur diyecek,kudretli siyasetciler gerekiyor.Tukurdugunu yalamayacak fakirden cok zenginin karini dusunmeyen liderler gerekiyor.Zaman ahir zaman.
    Cevapla
  • Kasım 8 ay önce Şikayet Et
    Neden
    Cevapla
  • fikri 8 ay önce Şikayet Et
    altın fiyatları çok yüksek yarı yarıya düşsün
    Cevapla
  • Hüseyin 8 ay önce Şikayet Et
    Evet buyüzden BİM bu cuma günü %50 indirim yapıp gramı 800 tl den altın satacakmış
    Cevapla
  • süleyman 8 ay önce Şikayet Et
    bu şekildeki karalarla kuyumculuk düzelmez berbat olur düzeltmek mi bozmak mı bankaları kuyumculuktan cekin döviz büroları kuyumculuk yapmasın kuyumcu döviz bozunca ceza yer ama döviz büroları bankalar kuyumcunun işini yapınca yasal yok böyle olmaz bu işler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle